‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Online versie
Samora Pinderhughes

Elektronische muziek, elektro-akoestische grooves & alternatieve pop tijdens November Music 2024

Faust / Keith Fullerton Whitman / Samora Pinderhughes / Alva Noto / MAST ft. North Sea String Quartet & Betamax / Christiana Vantzou / Farida Amadou en vele anderen!

vr 8 nov 2024 t/m zo 17 nov 2024
Over 2 weken barst de 32ste editie van November Music los met de nodige concerten op het snijvlak van elektronische, elektro-akoestische en popmuziek. In deze nieuwsbrief lees je meer over November Music FAQ Festival en het concertprogramma Moodz.
 
 

FAQ Festival

vr 8 nov 2024 t/m ma 11 nov 2024
Tijdens November Music FAQ Festival hoor je de veelzijdigheid van elektronische muziek, variërend van elektro-akoestisch tot de meer club georiënteerde genres. Op zaterdag 09 november speelt de legendarische groep Faust, een van de grondleggers van de Krautrock. Keith Fullerton Whitman is gespecialiseerd in algoritmische muziek en generatieve systemen. Deze avond speelt hij zijn werk Playthroughs. De groep Xiu Xiu maakt een mix van avant-pop, kunstig georkestreerde rock, synth-pop en noise. Verder zijn er deze zaterdagavond optredens van de innovatieve bassist Farida Amadou, gitarist Raphael Vanoli en Aquiles Navarro 'Irreversible Entanglements' (trompet).

Speciaal voor het festival zullen Christina Vantzou, Truus de Groot en duo Mette Rasmussen & Victoria Shen aan het werk gaan met de historische collectie analoge synthesizers van de Willem Twee Studio voor een presentatie op vrijdag 8 november.
Programma FAQ Festival
 

Samora Pinderhughes / MAST / No Plexus

Moodz

vr 15 nov 2024
‘One of the most affecting singer-songwriters today, in any genre’, schreef The New York Times over zanger / pianist Samora Pinderhughes, terwijl de Volkskrant het heeft over'een fabelachtige stem'. Gewapend met zijn gloednieuwe album Venus Smiles Not in the House of Tears komt Pinderhughes naar November Music met zijn band en North Sea String Quartet. Zijn muziek is een wonderschoon samengaan van Radiohead-achtige songs, neo-soul en alternatieve pop.

Het concert van Samora Pinderhughes maakt deel uit van de concertavond Moodz met ook optredens van het synthpop duo No Plexus en gitarist / producer MAST uit Los Angeles. Die laatste stapt het podium op met een 9-koppige groep met o.a. drummer Betamax (The Comet is Coming) en brengt een mix van elektronische muziek, hiphop, duistere pop en jazz. Magazine Spin vergeleek zijn visionaire werk al met het gedachtegoed van geestverwanten Flying Lotus en Thundercat.
Programma Moodz
 
Alva Noto (c) Deter Wuschanski

Alva Noto plays Xerrox Vol. 4 (ensemble version)

(foto Deter Wuschanski)

ma 11 nov 2024
Waar wetenschap, mathematica en muzikale schoonheid elkaar ontmoeten. Op dit kruisvlak opereert de Duitse componist, klankkunstenaar en elektronische magiër Alva Noto, het alias van Carsten Nicolai. Eind jaren negentig was Nicolai’s precieze minimal techno stijl een ware sensatie binnen het clubcircuit. Tijdens deze FAQ avond brengt hij met het Duitse Ensemble Modern een herbewerking van zijn meesterwerk Xerrox Vol. 4.
Concert info
 
© November Music

November Music is een festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen.

Facebook    Twitter    LinkedIn    YouTube    Instagram

Gegevens wijzigen of afmelden
Verzorgd door MailingLijst