Gawalo
Online versie
Is elektrotechnische kennis nodig voor het installeren van elektrische verwarming?

Verwarming is van oudsher het terrein van w-installateurs. Maar steeds vaker hebben verwarmingsinstallaties ook een elektrische component, of bestaat de hele installatie uit elektrische toestellen. Wat moet een w-installateur nu precies weten van elektrotechniek om elektrische verwarming te installeren?

Lees verder >
Wat maakt een all-electric concept succesvol?

All-electric concepten zijn totaaloplossingen voor aardgasloos verwarmen, bereiden van warm tapwater en koken. Met een uitgekiende combinatie van bouwkundige maatregelen en installaties op elektriciteit kunnen ze woningen energieneutraal maken. Hoe ziet het ideale all-electric concept eruit? 

Lees verder >
Invoering BENG waarschijnlijk uitgesteld

BENG, het nieuwe eisenpakket voor bijna-energieneutrale gebouwen, wordt naar alle waarschijnlijkheid later ingevoerd dan 1 januari 2020. Hoeveel later is nog niet bekend.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Topspelers bundelen krachten
Het PareauLux klimaatplafond is ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de klimaat- en plafondbranche en geeft een ultieme comfortbeleving. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen.
Prefabinstallaties voor demontabele kubuswoningen

Woningcorporatie Sint Trudo liet in Eindhoven 43 flexibele woningen bouwen volgens het Cubestee-concept. Doordat de installaties en de badkamer al in de fabriek gemaakt worden, kan de woning op de bouwplaats in een dag worden gemonteerd en aangesloten worden op de infrastructuur.

Lees verder >
Duurzame warmte voor warmtenetten: wat zijn de opties?

Van oudsher maken warmtenetten gebruik van warmte uit afvalverwerkingsinstallaties en gascentrales. Maar er zijn steeds meer bronnen die duurzamere warmte kunnen leveren. Van zonnecollectoren, aardwarmte en waterstof tot aquathermie, biomassa en datacenters.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Meten aan warmtepompen

Om een technische installatie optimaal af te stellen, of periodiek te controleren op een juiste werking, dient er vrijwel altijd te worden gemeten. Hoe zit dat precies bij warmtepompen?

Lees verder >
(advertorial)
Intergas
Klaar voor de toekomst!
In de Xtreme-serie van Intergas gaan prestaties, intuïtieve bediening, een eigentijds design en een extreem hoog rendement op warmwater hand in hand. Door dit hoge rendement gebruikt de Xtreme minder energie, zonder in te leveren op comfort. De Xtreme is uitermate geschikt om te combineren met een warmtepomp.
Vakbase W-installaties
Hoe monteer je leidingen van cv-systemen?

Cv-leidingen moeten zo worden aangelegd dat zij voldoende mogelijkheid bieden voor het opvangen van expansie als gevolg van temperatuurverhoging. Ook moeten we een goede ontluchting waarborgen. Om energieverlies te voorkomen laten we voor de isolatie voldoende afstand tussen de leidingen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
LESSONS LEARNED & NEXT STEPS
Op de BIM praktijkdag worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen. Nog enkele plaatsen beschikbaar dus meld u vandaag nog aan.
Whitepaper
Energiebehoefte Gebouwen

Berekening van de energiebehoefte van een gebouw, welke variabelen spelen hierbij een rol. Daarover leest u meer in deze gratis whitepaper met enkele praktische voorbeeldberekeningen.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright