ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-10-2021
ELF Voetbal 10 met Marcus Pedersen, Yorbe Vertessen, Siem de Jong, Robert Lewandowski en meer

Met het veertigjarige jubileum in zicht is er weer een nieuwe ELF Voetbal verschenen. Nummer tien staat weer boordevol interessante interviews, leuke achtergrondverhalen, bekende rubrieken en interessante reportages. Maak kennis met Feyenoord-aanwinst Marcus Pedersen, met PSV-talent Yorbe Vertessen, youngstar Fodé Fofana, met oud-Ajax-talent Julian Rijkhoff die nu voor Borussia Dortmund vlamt en lees het bijzondere en emotionele verhaal van RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen.


lees verder
Samenvatting Italië - Spanje (1-2)

In de eerste halve finale van de Nations League was Spanje te sterk voor regerend Europees kampioen Italië. De Italianen werden met 1-2 verslagen en daarmee is Spanje de eerste finalist van de Nations League. In de eindstrijd nemen de Spanjaarden het op tegen België of Frankrijk. Spanje maakte in San Siro een eind aan de recordreeks van 37 wedstrijden zonder nederlaag voor de Italianen. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de eerste halve finale.

lees verder
Interview Robert Lewandowski: "Arjen Robben is een legende"

41 doelpunten. Het productieve seizoen 2020/21 van Robert Lewandowski in de Bundesliga leverde in meerdere opzichten een record op. Zo mocht de Poolse doelpuntenmachine op 33-jarige leeftijd de ESM Gouden Schoen in ontvangst nemen. De goalgetter vindt absoluut niet dat hij hiermee zijn plafond heeft bereikt. "Leeftijd is maar een getal. Ik zal nooit zeggen dat ik goed genoeg ben."

lees verder
Deze actieve voetballers werden vereeuwigd met standbeelden

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, David Beckham. Zomaar wat namen van spelers die in brons gegoten werden en in de vorm van een standbeeld werden vereeuwigd. Er zijn zelfs al een aantal spelers vereeuwigd die nog actief zijn in de voetbalwereld.

lees verder
Interview Jurgen Ekkelenkamp: “Ik kreeg twee boetes na mijn debuut voor Hertha”

Zijn debuut voor Hertha BSC was er één om nooit te vergeten. Jurgen Ekkelenkamp scoorde binnen een minuut en stond meteen op de kaart bij zijn nieuwe club. De middenvelder wil nu een vaste basisplaats veroveren bij zijn nieuwe club. “Dit voelt als een stap vooruit. De Bundesliga is een mooiere competitie én ik heb hier meer kans op minuten dan bij Ajax.”

lees verder
De tweede halve finale van de Nations League: België-Frankrijk in beeld

Op donderdagavond vindt de tweede halve finale van de UEFA Nations League plaats. Een wedstrijd waar je op kunt gokken en misschien wel geld mee kunt winnen! Ondanks de aanhoudende controverse rondom het landentoernooi, staat er een prachtig affiche op het programma: in Turijn treedt Frankrijk aan tegen de Belgen van Roberto Martínez. We zetten wat opvallende feiten en statistieken rondom deze wedstrijd voor je op een rijtje.  

lees verder
Donny van de Beek: van droomtransfer naar nachtmerrie

Donny van de Beek is aan zijn tweede seizoen bij Manchester United begonnen. In zijn eerste seizoen kon Van de Beek niet rekenen op veel speelminuten, maar het was dan ook zijn debuutseizoen. Zijn tweede seizoen zou er een worden met meer minuten, maar is dit daadwerkelijk het geval?

lees verder
De goals die de grote der aarde vereeuwigden als topscorer van hun land

Vandaag precies vier jaar geleden flikte Robert Lewandowski wat een aantal andere nationale grootheden al eerder voor hun land deden: topscorer worden van zijn land. Tijd om eens te kijken naar een aantal spelers die in dit rijtje staan en naar de goals waarmee ze historie schreven.

lees verder
Superelf Roy Beerens, Brabander met kalk aan de schoenen

Als klassieke vleugelaanvaller hield Roy Beerens graag het veld breed. Dat deed de 33-jarige Brabander in de shirts van PSV, NEC, sc Heerenveen, AZ, Hertha BSC, Reading en tot voor kort Vitesse. Ook speelde Beerens twee keer voor Oranje. Nu gaat hij werken voor het managementbureau van Dick van Burik. Zijn zoon Jairo speelt voor PSV Onder 14.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Liverpool FC - Brighton & Hove Albion30-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Crystal Palace30-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Newcastle United - Chelsea FC30-10-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Manchester United30-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Borussia Dortmund - FC Köln30-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen