ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-06-2020
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.


Lees verder
Vuvuzelaman uit 2010: "Het was een natuurlijke reactie"

Twee Algerijnen, die eigenlijk in België en Frankrijk blijken te wonen, zitten op de tribune in Zuid-Afrika met elkaar en een vuvuzela te kloten en worden zo culthelden in Nederland. Het klinkt als het begin van een niet per se denderende mop, maar het is de realiteit van de zomer van 2010. We spraken één van de hoofdrolspelers voor ons nieuwe blad.

Lees verder
Interview Antony: "Ik wil met Ajax in de Champions League-finale spelen"

Met liefst twaalf clubs liepen er gesprekken. De keuze van Antony Matheus dos Santos viel op Ajax. De twintigjarige Braziliaan staat te trappelen om zich te bewijzen in het rood-witte tenue van de recordkampioen. "Ik wil niet alleen kampioen worden en de Champions League-finale bereiken; wil dat mijn naam in de clubgeschiedenis wordt opgenomen."

Lees verder
Johan Cruijff was nooit bondscoach geworden in 1990

In veel landen wordt deze maand met veel plezier teruggedacht aan het WK 1990 dat dertig jaar geleden werd gespeeld. In Nederland blijft die zomer in Italië al decennialang een mysterie. Af en toe wordt het in een interview of biografie met een van de betrokkenen weer even aangeroerd, het blijft echter altijd aan de oppervlakte.

Lees verder
Interview Kevin Diks: “Ik heb een tijdlang flinke struggles gehad”

Kevin Diks (23) heeft mede door blessureleed een moeilijke tijd achter de rug. De rechtsback van Aarhus GF is echter weer helemaal op de weg terug en kan zich woensdag met zijn club plaatsen voor de Deense bekerfinale. Een monoloog over het niveau van de Deense competitie, adviezen van Stefan de Vrij en een cappuccino van zeven euro.

Lees verder
Wat moet Ajax doen als André Onana vertrekt?

 De Eredivisie zit er vanwege de coronacrisis al een tijdje op en dus gaat het nu in ons land vooral over de transfermarkt. André Onana heeft aangegeven te willen vertrekken bij Ajax. Mocht dat gebeuren, is het de vraag hoe de club dat gaat opvangen. Ajax kan dat doen door het intern op te lossen of door de markt op te gaan.

Lees verder
Interview Kees de Boer: 'Erg goed gevoel gekregen bij ADO Den Haag'

Kees de Boer verruilt Swansea City AFC deze zomer voor ADO Den Haag. ELF Voetbal besloot de talentvolle middenvelder te bellen. Over zijn keuze voor de Hagenaars, zijn verwachtingen van de Eredivisie, wat hij toe kan voegen aan de ploeg van Aleksandar Rankovic en zijn periode in Wales.

Lees verder