ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-10-2024
ELF Voetbal Na(ast) de bal Special: de carrièreswitches van (oud-)profvoetballers

Vroeger begonnen profvoetballers tijdens hun voetbalcarrière een sigarenzaak of een sportwinkel. Anders na hun carrière. Maar ook nu de voetbalwereld een miljardenindustrie is geworden, stopt het leven niet bij het definitieve afscheid van de krijtlijnen. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal zoomen we in op carrières na en naast de bal. Oftewel een extra dikke editie over carrièreswitches.


lees verder
Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Kraker in de titelstrijd

Londen maakt zich op voor de kraker van het weekeinde. Op zondagmiddag 17.30 uur wordt er afgetrapt in het Emirates Stadium, waar het Liverpool van Arne Slot op bezoek komt. Na de uitglijder van vorig weekend krijgt Arsenal in eigen huis de uitgelezen kans om de aansluiting terug te vinden bij koploper Liverpool.

lees verder
Michel Adam, FC Den Haag-icoon: "Hoe ouder ik werd, hoe zwaarder het vuurwerk waarmee ik speelde"

Nadat de politie hem voor de vierde keer oppakte voor het bezit en de verkoop van illegaal vuurwerk, greep zijn vrouw in. Michel Adam exploiteert sindsdien succesvol een wasserette. Eind december turnt de voormalige spijkerharde verdediger van FC Den Haag zijn zaak traditioneel om tot vuurwerkwinkel. Het winnen van het SBS-programma Camping de Wildernis zorgde voor extra publiciteit. "Ik ben gekapt met personeel. Doe alles zelf. Dat werkt het best."

lees verder
Voorbeschouwing: Barcelona en Real Madrid klaar voor explosieve El Clásico

Zaterdag is het weer zover: de El Clásico. Barcelona gaat om 21:00 op bezoek bij de aartsrivaal in Madrid. Beide teams gaan met een goed resultaat naar deze wedstrijd toe. De Catalanen wonnen gisteren met 4-1 van Bayern München. Een dag eerder won Real Madrid met 5-2 van Borussia Dortmund. Spektakel lijkt dus gegarandeerd zaterdag!

lees verder
Carel Eiting, avontuurlijke FC Twente-middenvelder: "In India vond ik de Taj Mahal heel mooi"

Carel Eiting is nog maar 26, maar leerde al meer culturen kennen dan de meesten in hun hele leven doen. Die kennismakingen met andere wereldbeelden verrijken de middenvelder van FC Twente op persoonlijk vlak. Voorbij aan toeristische attracties verschijnen levenslessen die hij voor altijd met zich zal meenemen. "Een bucketlist heb ik niet, want reizen is voor mij never ending..."

lees verder
Voorbeschouwing Olympique Marseille – PSG: Dé klassieker van Frankrijk

Zondagavond 20.45 uur staat in Marseille ‘Le Classique’ op het programma. Titelverdediger en huidig koploper Paris Saint-Germain komt dan op bezoek in het Stade Vélodrome. De huidige nummer drie van Frankrijk kan bij een overwinning in eigen huis op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Parijs. Wat kunnen we van deze wedstrijd verwachten?

lees verder
AZ-koppel Dani de Wit en Myron Boadu herenigd bij VfL Bochum: "Bundesliga is een prachtige competitie"

Ze speelden twee seizoenen samen bij AZ, stonden samen op het veld bij vele jeugdinterlands en traden gezamenlijk aan op het EK Onder 21 in Hongarije. Dit seizoen zijn Dani de Wit en Myron Boadu herenigd in het Ruhrgebied. Bij VfL Bochum ervaren de twee Amsterdammers de grootsheid van de Bundesliga. "Myron hoeft niet eens naar me te wijzen om te laten weten waar hij de bal wil hebben."

lees verder
Timon Wellenreuther dichtbij uniek Feyenoord-record

Als Feyenoord zondag niet verliest van FC Utrecht heeft Wellenreuther 37-duels op rij geen Eredivisieduel verloren. Dan gaat hij recordhouder Eddy Treijtel voorbij. De ex-Feyenoorder was net als Wellenreuther keeper. Nog een gelijkenis is dat allebei de keepers hun carrière in Rotterdam begonnen als tweede keeper. De Duitse goalie moest eerst Justin Bijlow voor zich duiden. Treijtel moest voordat hij eerste keeper werd Eddy Pieters Graafland voor hem houden.

lees verder
De route van Joshua Zirkzee naar Manchester United: "We maakten tegenstanders helemaal gek met zijn tweeën"

Een reuzenstap. Een risicovolle bovendien. Joshua Zirkzee ruilde FC Bologna afgelopen zomer in voor Manchester United. De Engelse grootmacht legde 42,5 miljoen euro neer voor de 23-jarige aanvaller. Of hij gaat slagen op Old Trafford? Zijn voetbalvrienden hebben het volste vertrouwen in Zirkzee. "Josh is een artiest. Zijn spel is pure kunst."

lees verder