ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-10-2020
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!


Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder
Interview Frederik Helstrup: “Ik was goed tegen Harry Kane”

‘Voor mij hoeft ’t niet’. Twee meneren met Amsterdamse tongval zijn duidelijk. Voor hen is het niet nodig, die Eredivisie-ambitie van hun club. ‘Dat gaat ten koste van de gezelligheid. Maar ach, één jaartje? Waarom ook niet?’ Even inspelen op hun eergevoel en ze draaien als bladeren aan bomen. Dit duo kan zo de politiek in. Even later zien ze hun Almere City met 2-0 van Helmond Sport winnen en zo de koppositie voor een avondje grijpen.

Lees verder
Van FC Utrecht naar Ajax, zij gingen Klaiber voor

Met de lonkende overgang van Sean Klaiber naar Ajax vertrekt er weer een speler van FC Utrecht naar Ajax. Zijn voorgangers kenden wisselend succes.

Lees verder
Project Cape Town mislukt: spelers die het wel tot Ajax 1 schopte

Ajax maakte deze week bekend dat het aandelenbelang van 51 procent in Cape Town is verkocht aan de minderheidsaandeelhouder. Daarmee komt een einde aan een ruim twintig jaar durend partnership. De Zuid-Afrikaanse club stalde in die periode een aantal spelers bij de Amsterdammers, met wisselvallig succes tot gevolg. 

Lees verder
Interview Can Memisoglu: 'De kans in Zweden wilde ik niet laten liggen'

Can Memisoglu greep deze zomer de kans om in Zweden aan de slag te gaan als profvoetballer. ELF Voetbal besloot de 23-jarige aanvaller te bellen. Over zijn tijd bij onder meer Quick, Westlandia en HBS, een bijzondere kans bij Eskilstuna City FK, hoe het is om in Zweden te wonen en voetballen, de verschillen tussen de Nederlandse en Zweedse mentaliteit, een karrenvracht aan doelpunten en assists voor zijn club en dromen voor de komende jaren.

Lees verder