ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-09-2024
ELF Voetbal nr 10: Tour door Europa, met Flamingo, Zechiël, Eiting, Sutalo en Koopmeiners

ELF Voetbal nummer 10 is uit! Een editie met als thema Tour door Europa. Interviews met spelers van de vijf clubs die de Nederlandse eer hooghouden in de Champions League en Europa League. Ryan Flamingo en Gjivai Zechiël in het kampioenenbal. Peer Koopmeiners, Carel Eiting en Josip Sutalo in het tweede toernooi. Daarnaast interviews met Harry Kane, Finidi George, op bezoek in Bochum bij Dani de Wit en Myron Boadu en meer! Plus een gratis pakje Panini FIFA 365-voetbalplaatjes.


lees verder
Samenvatting Ajax - Besiktas JK 4-0 (eerste speeldag Europa League)

Ajax is de eerste koploper van de competitiefase van de nieuwe opzet van de UEFA Europa League. De Amsterdammers versloegen donderdagavond in eigen huis Besiktas met 4-0. Mika Godts was twee keer trefzeker. Kian Fitz-Jim opende de score en Kenneth Taylor zette voor rust nog de 3-0 op het scorebord.

lees verder
Win het boek Amerikaans voetbalgras van Geert Bijl

Hij voetbalde voor en studeerde aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Van 2017 tot 2022 onder andere in Missouri, Pittsburgh, Californië en Florida. Geert Bijl heeft over zijn reizen als internationale student-athlete een boek geschreven: Amerikaans voetbalgras. Dat is nu te winnen via onze website.

lees verder
Naast PSV zijn er nog vier clubs perfect gestart aan de competitie

Door de overwinning in Sittard bij Fortuna behield koploper PSV de perfecte status in de Eredivisie. Alle zes de wedstrijden die het speelde in de vaderlandse competitie wisten de mannen van trainer Peter Bosz winnend af te sluiten. Er zijn nog vier andere teams die nog steeds genieten van een perfecte status.

lees verder
PANNA! 89 Champions League-editie! Met alle 36 clubs, interviews met Zechiël, Flamingo, Kane en meer!

De beste clubs, de beste spelers, de spannendste wedstrijden en dit seizoen een recordaantal wedstrijden. Het gaat natuurlijk over de Champions League. PANNA! 89 gaat volledig over het grootste clubtoernooi van de wereld. Alle 36 clubs op een pagina, interviews met Gjivai Zechiël van Feyenoord, Ryan Flamingo van PSV en met topscorer Harry Kane. En uiteraard acht superposters!

lees verder
Dit zijn de beste Eredivisie-spelers volgens EA FC 25

Dat Virgil van Dijk en Frenkie de Jong de beste Nederlanders zijn in de nieuwe FC 25 van EA Sports heeft u vanochtend al kunnen lezen. Maar wie is volgens het spel de beste speler van de Eredivisie? En van welke club staan er de meeste spelers in de top vijftien? In dit artikel nemen we de Eredivisie-spelers met de hoogste ratings van het spel door. 

lees verder
Julián Carranza wacht op doorbraak bij Feyenoord: "Voor Julio Cruz bleek het ook een goede keuze"

Doorbreken in De Kuip is niet de enige missie waarmee Feyenoord-aanwinst Julián Carranza naar Rotterdam is gereisd. Na jarenlang in de MLS te hebben gespeeld, wil de spits het nu gaan maken in Europa. De beoogde opvolger van Santiago Gimenez heeft haast om zichzelf te bewijzen in de Eredivisie en de Champions League. Het ultieme doel is namelijk een plekje in het Argentijnse nationale team voor het WK 2026. "Als Julián goed speelt bij Feyenoord, kan hij derde spits achter Lautaro Martinez en Julián Álvarez worden."

lees verder
De nieuwste lichting toptalenten uit La Masía

Messi, Xavi, Iniesta, Piqué... De gouden generaties van FC Barcelona worden vaak gekenmerkt door veel spelers die ooit in de eigen jeugdopleiding begonnen. Pep Guardiola stelde in zijn tijd als coach van Barça ooit zelfs een elftal op waarvan alle spelers uit La Masía kwamen. Ook dit seizoen lijken er weer een aantal jongelingen door te breken in het team van Hansi Flick. Hoewel dit zeker ook te maken heeft met het hoge aantal blessures van de Catalanen, lijkt het team er kwalitatief niet op achteruit te gaan. Barça won als enige club in La Liga alle zes wedstrijden en staat daarmee bovenaan in de Spaanse competitie.

lees verder
Ook René Meulensteen vertrekt bij Australië: "Wil nieuwe trainer niet in weg zitten"

Na ruim zes jaar is er een einde gekomen aan het dienstverband van René Meulensteen bij de nationale voetbalbond van Australië. Nadat Graham Arnold vorige week afscheid nam als bondscoach, scheiden ook de wegen van onze landgenoot en The Socceroos. "Eerlijk gezegd zag ik het zelf ook niet zitten om na het vertrek van Graham door te gaan. Terugkijkend vind ik het belangrijkst dat we de perceptie bij de voetbalsupporters hebben veranderd en er positief over ons wordt gesproken."

lees verder