ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-08-2022
ELF Voetbal nr 9, het seizoen van thuiskomen plus interviews met Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Milan van Ewijk en Myron Boadu

Jasper Cillessen, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Henk Veerman, Quinten Timber en de broers Luuk en Siem de Jong. De persruimtes in de Eredivisie konden deze zomer volop gevuld worden met kleffe leuzen over thuiskomen. Stuk voor stuk keerden de genoemde spelers terug naar de plek die zij hun thuis noemen. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 9 van 2022 alweer, besteedt daar volop aandacht aan. Tevens interviews met onder andere Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Michel Vorm, Joshua Zirkzee en Myron Boadu.


lees verder
Edwin van der Sar over loting Ajax: "Giovanni van Bronckhorst appte me al"

Liverpool FC, Napoli en Rangers FC. De tegenstanders van Ajax in de poulefase van de Champions League zijn bekend. Algemeen directeur Edwin van der Sar ziet zeker een mooie uitdaging voor zijn club. "We zijn ambitieus. Dat hebben we de afgelopen jaren zeker laten zien. We willen zover mogelijk komen."

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
Deze 5 talenten uit de Eredivisie moet je dit seizoen in de gaten houden

De Eredivisie is voor de meeste teams nu drie speelronden onderweg. Hier en daar hebben we al wat jonge talenten zien spelen. Xavi Simons en Brian Brobbey behoeven geen uitleg meer: in dit artikel wordt ingezoomd op de jongere, onbekende talenten. Maar mogelijk met nét zo'n grote toekomst. Hier zijn vijf talenten uit de Eredivisie die je dit seizoen in de gaten moet houden.

lees verder
De PANNA! Competitiespecial is er weer: alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie en meer!

De Eredivisie is een feest. En iedereen is uitgenodigd! Bij PANNA! genieten we weer van iedere minuut dat we de bal over de Nederlandse velden zien rollen. Bij de achttien Eredivisie-clubs heeft deze zomer weer een spannende stoelendans plaatsgevonden. Welke speler is bij welke club gaan zitten? Dat lees je in deze competitiespecial van PANNA!. Daarin vertellen we alles dat je moet weten over de beste achttien clubs in ons land. En natuurlijk ook alles over de elf ploegen die gaan strijden om de titel in de Vrouwen Eredivisie! Maar ook de duurste voetballers in kaart, een interview met Cody Gakpo, de ontleed, acht superposters en we zoomen in op Manchester United! Bestel de PANNA! Competitiespecial nog voordat je op vakantie gaat via deze link!

lees verder
Waarom een terugkeer van Hakim Ziyech bij Ajax een goed idee is

In de laatste periode van de zomerse transfermarkt lijkt het erop dat Antony tóch naar Manchester United vertrekt. Er worden bedragen van honderd miljoen euro genoemd voor de transfer van Ajax naar de nieuwe club van trainer Erik ten Hag. Ajax denkt meteen aan Antony's vervanger en is daarbij uitgekomen bij Hakim Ziyech. En een terugkeer van Ziyech in Amsterdam is een goed idee, om meerdere redenen.

lees verder
PSV moet het doen met de Europa League: hoe zit dat met de coëfficiënten?

PSV verloor woensdagavond in eigen huis met 1-0 van Rangers en is nu veroordeeld tot de Europa League. Daarmee loopt Nederland nogal wat bonuspunten mis voor de coëfficiëntenranglijst. Maar hoe vervelend is het nu dat PSV in de Europa League uitkomt, in plaats van in de Champions League? En dan natuurlijk puur kijkend naar de coëfficiënten; niet naar de enorme geldbonussen die PSV heeft misgelopen.

lees verder
Deze Nederlanders moeten nog een transfer maken om kans te maken op het WK

Het WK komt eraan en dat betekent dat de jongens die normaal gesproken bij de Oranje-selectie zitten (of er tegenaan hangen) speelminuten moeten gaan maken. Jasper Cillessen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn gaven al het goede voorbeeld door een transfer naar de Eredivisie te maken, Georginio Wijnaldum koos ook eieren voor zijn geld en ging van Paris Saint-Germain naar AS Roma. Toch zijn er nog genoeg andere Oranje-spelers die bij hun huidige club bankzitter zijn en dus beter een stap kunnen gaan maken. 3 van die namen op een rij.

lees verder
WIN een compleet CRUYFF pakket t.w.v. 150 euro

De voetballegende Johan Cruijff kent vast iedereen, maar wist je dat hij sinds 1979 een eigen sportmerk heeft? De oorsprong van het merk Cruyff ligt in Barcelona, waar Cruijff destijds voetbalde. Door samen te werken met een bekende Italiaanse ontwerper werd het merk steeds populairder en zag je het op verschillende sportvelden én zelfs in het straatbeeld voorbijkomen. De combinatie van hoge kwaliteit, stijl, comfort en functionele ontwerpen maken het merk Cruyff tot een waar succes!

lees verder