ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-12-2022
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.


lees verder
Reken maar op weinig goals voor Nederland: dit zijn de recente uitslagen van de Verenigde Staten

Team USA is komende zaterdag de tegenstander van Oranje in de achtste finale van het WK 2022. Tijd om de recente uitslagen van de Verenigde Staten eens onder de loep te nemen. Op dit WK zagen we nog weinig doelpunten, in de wedstrijden voor het WK was ook een opvallende trend te zien: veel goals tegen de kleintjes, maar slechte resultaten tegen de grotere landen.

lees verder
Noor Pellegrino eerste koploper ESM Gouden Schoen-klassement, Haaland volgt

Amahl Pellegrino is de eerste koploper in het klassement van de ESM Gouden Schoen. De 32-jarige aanvaller van FK Bodö/Glimt prolongeert daarmee zijn wintertitel, want ook vorig jaar stond de Noor op de eerste plaats van het Europese topscorersklassement bij de eerste publicatie begin december.

lees verder
Basiself van Nederland meer waard dan complete selectie Verenigde Staten

De ELF spelers die bondscoach Louis van Gaal in het veld zette tegen Qatar, zijn bij elkaar meer waard dan de complete selectie van de Verenigde Staten. Ter verduidelijking: de selectie van de VS telt 26 spelers. Het Amerikaanse team is komende zaterdag de tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK 2022 in Qatar. Hieronder worden de teams (en de verschillen in bedragen) uitgelicht.

lees verder
Daan Klinkenberg thuis in Scandinavië: “Vlak voor ons huis schoten bendeleden elkaar neer”

Een week per jaar naar de Spaanse zon was voor Daan Klinkenberg (26) vroeger genoeg. Reizen en avontuur was niet aan hem besteed. Drie jaar geleden veranderde dat. Hij vertrok bij FC Volendam en zocht het voetbalgeluk in Finland. Inmiddels mag de linkspoot zich ‘Mister Scandinavië’ noemen. Hij woonde tussen de bergen, kwam in een gangoorlog terecht en kocht een levensvoorraad sjaals.  

lees verder
Check hier hoe laat en op welke zender je naar Nederland - Verenigde Staten kijkt

Nederland staat in de achtste finale van het WK 2022! De mannen van Louis van Gaal pakten in Groep A zeven punten en gaan als groepswinnaar de knock-outfase in. Daar is Team USA - de Verenigde Staten - de eerste horde, aangezien dat land tweede werd in Groep B achter Engeland. Check hier alles over die wedstrijd. Hoe laat is Nederland - Verenigde Staten bijvoorbeeld, en op welke zender?

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder
Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"

In elk voetbalteam zit wel iemand die zijn voetbalbroek soms inruilt voor een lolbroek. De grappenmaker van de kleedkamer is de nachtmerrie van de andere spelers. Zijn streken zijn soms ordinair, soms melig, maar achteraf buldert iedereen van het lachen. Vandaag spreken we RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen die zelf nooit goed oplet.  

lees verder
Win het boek van Ajax-aanvoerder Tadic, Ultieme prof van auteur Sander Zeldenrijk

Dusan Tadic verruilde het Engelse Southampton in de zomer van 2018 voor een nieuw avontuur bij Ajax. En een avontuur werd het! De aanvaller kwam als ervaren speler in een jonge, uiterst getalenteerde groep voetballers terecht. Het sein voor een mooie succesreeks. Dat is nu allemaal te lezen in een dikke biografie. Auteur Sander Zeldenrijk schreef Tadic, ultieme prof.

lees verder