ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-12-2023
ELF Voetbal nummer 12 is uit: met Paixao, Schouten, Van Brederode, Armenië-gangers, broers Verdonk en meer

De nieuwe ELF Voetbal is er! De laatste editie alweer van 2023! Een ideaal cadeau voor de feestdagen. Deze keer met interviews met Igor Paixao van Feyenoord, Jerdy Schouten van PSV, Myron van Brederode van AZ, Luis Suárez als Eredivisie-kopstuk, we gingen de boksring in met broers Calvin en Darryl Verdonk en veel meer!


lees verder
Samenvatting Olympique Marseille - Ajax 4-3 (poulefase Europa League)

Ajax heeft zichzelf donderdagavond in de voet geschoten. Op bezoek bij Olympique Marseille ging de Amsterdamse formatie in de extra tijd nog onderuit. Door een strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang werd het na een opnieuw knotsgek duel 4-3.

lees verder
Esmee Brugts wacht cruciaal duel met OranjeLeeuwinnen: "Heel vet om mee te mogen maken"

De OranjeLeeuwinnen staan voor een enorm belangrijk tweeluik. De ploeg van bondscoach Andries Jonker moet vrijdagavond een goed resultaat halen tegen Engeland en mag dinsdag absoluut niet verliezen van België. Anders gaat er een streep door de hoop om uit te komen op de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. En vervliegt een gunstige loting voor de kwalificatie voor het EK van 2025. Vanavond (vrijdag) op Wembley wachten negentig waarschijnlijk cruciale minuten. "Het lijkt me ontzettend vet om Wembley mee te maken."

lees verder
Hang je favoriete speler aan de muur!

Idolen, we hebben ze vroeger allemaal gehad. Ronaldinho, Johan Cruyff, Marco van Basten, Ruud Gullit, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Menig voetballiefhebber had een poster van hun held aan de muur hangen. Maar het is niet de enige manier om je voorbeeld in huis te brengen. Een kijkje naar de verschillende manieren om je idool aan de muur te hangen.

lees verder
Interview | Lars Unnerstall: "Het zeuren op keepers zit er bij jullie zeker meer in dan in Duitsland"

Lars Unnerstall is een van de beste keepers van de Eredivisie. Althans, zeker met zijn handen, want op zijn voetballende kwaliteiten was in het verleden de nodige kritiek. 

lees verder
De beste prestaties van Nederland op een EK

‘We zijn er weer bij en dat is prima, viva Hollandia!’. Volgende zomer staat Oranje weer op een eindtoernooi: het EK van 2024 in Duitsland. Wij Nederlanders hebben goede herinneringen aan eindtoernooien in Duitsland. Waarom? Laten we eens kijken naar de beste prestaties van Nederland op een EK.

lees verder
Het PANNA! Dribbel Doeboek is uit:tips, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels!

Dribbelen. Trainers raden het vaak af. Maar voetbal draait om plezier. Om genieten. De allerbeste manier? Dribbelen! Pingelen tot je verdwaald raakt, om jezelf vervolgens weer terug te dribbelen. In het nieuwe Doeboek van PANNA! draait hier alles om. Het Dribbel Doeboek staat vol tips, spelletjes, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Opnieuw honderd pagina's dik!

lees verder
5 interessante weetjes over PSV-uitblinker Yorbe Vertessen

Yorbe Vertessen maakte woensdag grote indruk in de Champions League tegen Sevilla. Mede door zijn invalbeurt en geweldige assist wist PSV overwintering in het miljardenbal af te dwingen. "Mijn snelheid heb ik altijd gehad, dat zit van kleins af aan erin."

lees verder
Henrik Larsen, Oranje-kwelgeest op EK 1992: "Jullie hadden misschien de beste spelers"

Oranje reisde in 1992 als grote favoriet naar het EK in Zweden. Als titelverdediger struikelde het Nederlands elftal in de halve finale over Denemarken. Het land dat vijf dagen voor de start in allerijl werd opgeroepen en zonder enige vorm van voorbereiding afreisde. Henrik Larsen ontpopte zich met drie goals tot onze kwelgeest. "Jullie hadden misschien de beste spelers, wij de beste ploeg."

lees verder