ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-05-2023
ELF Voetbal nummer 5 over het topseizoen van Feyenoord en interviews met Szymanski, Rensch en twee talentvolle PSV-Belgen

Een seizoen om in te lijsten. Deze beschrijving slaat volledig op Feyenoord. De cover van de nieuwe ELF Voetbal, nummer 5, besteedt volop aandacht aan de aanstaande landskampioen. Onder meer met een uitgebreid interview met Sebastian Szymanski. Daarnaast in onze nieuwe editie vraaggesprekken met Ajax-rechtsback Devyne Rensch, met PSV-talenten Johan Bakayoko en Ismael Saibari en een reportage bij Stade de Reims waar drie Nederlanders een grote stempel drukken op het succes alsmede een unieke serie van de Franse subtopper.


lees verder
Strijd tegen plek 16: vier clubs uit de Eredivisie moeten vrezen voor promotie/degradatie

De Eredivisie bereikt zijn climax. Waar Feyenoord komend kampioen lijkt te gaan worden én de twee degradanten al bekend zijn, daar wordt er nog volle bak gestreden tegen die vervelende plek zestien. Die plek betekent namelijk play-offs om promotie/degradatie. Mocht de nummer zestien niet op de top van zijn kunnen presteren in de play-offs, betekent dat degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn nog vier clubs die moeten vrezen voor die vervelende zestiende plek.

lees verder
Maak gratis kans op een Boldking-scheerset, het Jachtseizoen Bordspel en de ELF Voetbal Giftbox

In samenwerking met de Hogeschool Leiden houdt ELF Voetbal een enquête onder alle betrokkenen van het tijdschrift. Of je nu een abonnement hebt of ooit een ELF Voetbal in bezit hebt gehad, jouw input is hard nodig voor de vragenlijst! Naast dat het invullen van de vragenlijst enorm wordt gewaardeerd door de afstuderende, zijn er ook nog prijzen aan verbonden! Zo geeft ELF Voetbal een scheerset van Boldking weg, het Jachtseizoen Bordspel en een Real FUT Card. Is dat het enige? Nee! Ook krijgen drie respondenten een ELF Voetbal Giftbox, met daarin drie specials van ELF Voetbal naar keuze.

lees verder
AC Milan heeft wonder nodig: alleen Liverpool maakte comeback in halve finale

AC Milan moet van goeden huize komen om een comeback te realiseren in de halve finale van de Champions League. Woensdagavond ging de club met 2-0 onderuit tegen stadsgenoot Inter in de halve finale. Het lukte slechts één club in het verleden van de Champions League (sinds 1992/1993) om na een achterstand in de heenwedstrijd in de halve finale, alsnog door te bekeren naar de finale. Dat was Liverpool in het seizoen 2018/2019, dat na een 3-0-achterstand in eigen huis met 4-0 van FC Barcelona won. Georginio Wijnaldum speelde een grote rol in die remontada.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2023-2024 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2023-2024. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse en buitenlandse talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Promotie play-offs in de Championship, wat kunnen we verwachten?

Na de daverende ontknoping in de Championship van afgelopen maandag weten we wie de play-offs mag gaan spelen. Een groot deel van het seizoen stond Millwall aan de goede kant van de denkbeeldige streep. Maar op de laatste dag wisten ze in eigen huis een 3-1 voorsprong bij rust weg te geven (3-4). Hierdoor eindigt de club van Zian Flemming achtste en tegenstander Blackburn Rovers zevende. Wie wel aan de goede kant van de streep eindigden zijn van laag naar hoog: Sunderland, Coventry City, Middlesbrough en Luton Town.

lees verder
PANNA! 75 over het droomseizoen van Feyenoord, een Q&A met Zerrouki, kersverse OranjeLeeuwin Wieke, Boer Ayoub en meer!

Feyenoord is bijna kampioen! Ook in PANNA! konden we daar natuurlijk niet omheen. De cover van de nieuwe editie, nummer 75, staat voor een groot deel in het teken van de Rotterdamse helden. Net zoals een deel van de inhoud van ons nieuwe Kidsmagazine. Maar uiteraard ook aandacht voor andere clubs en andere spelers. Een Q&A-interview met Ramiz Zerrouki van FC Twente, een fotostrip over Ajax, een leuk gesprek met de kersverse OranjeLeeuwin Wieke Kaptein, we gingen op bezoek bij Boer Ayoub en een overzicht van de meest bijzondere rugnummerverhalen.

lees verder
Zo kunnen FC Barcelona en Feyenoord dit weekend kampioen worden

In Italië is Napoli al tot kampioen gekroond. De komende weken zal ook in andere competities duidelijk worden wie aan de kop van de ranglijst eindigt. Dit weekend kunnen Feyenoord en FC Barcelona kampioen worden. Wij zetten op een rijtje in welke situaties de clubs kampioen zijn.  

lees verder
Braziliaanse WK-ster Reinaldo naar Telstar: "We spraken met Cruijff, hij durfde het niet aan"

In 1978 verlaat hij het WK met een bronzen medaille om de nek. Negen jaar later wandelt de Braziliaan Reinaldo plotseling Sportpark Schoonenberg van Telstar op. Het begin van een avontuur dat zes competitiewedstrijden duurt. De aanvaller, in eigen land liefkozend O Rei genoemd, kan de verwachtingen nooit inlossen. "Hij kon het niet meer aan."

lees verder