ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-08-2024
ELF Voetbal nummer 9: Arne op Anfield,afscheid Goodison Park, Van Persie, Carranza en Peter Larsson

Nostalgie jegens moderniteit. Het blijft altijd een strijd die bij voorbaat al de winnaar kent. Vooral in voetballand. Ook Everton gaat om. In ELF Voetbal nummer 9 daarom een prachtige ode en laatste bezoek aan Goodison Park. We bezochten Liverpool en Arne Slot, spraken met oud-Ajacied Peter Larsson, portretteerden de trainer Robin van Persie aan de hand van betrokkenen en Robin zelf en stelden de vraag aan velen: hoe goed is Feyenoord-aanwinst Julián Carranza en gaat hij slagen?


lees verder
Ajax - Jagiellonia Bialystok 3-0 (return play-offs Europa League)

Ajax heeft zich geplaatst voor de competitiefase van de UEFA Europa League. Net zoals de uitwedstrijd werd ook het thuisduel met Jagiellonia Bialystok simpel gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-0 door doelpunten van Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Brian Brobbey.

lees verder
Ard van Peppen en zijn nieuwe hobby trailrunning: "De Marathon van Rotterdam werd een bucketlist-dingetje"

Ard van Peppen (39) maakte als voetballer met alle liefde kilometers langs de lijn, maar buiten de lijnen voelde hij vooral aversie tegen hardlopen. Totdat hij trailrunning ontdekte en omgeven door wonderschone natuur een uniek gevoel ervoer. Een gevoel dat schippert tussen ongeëvenaard geluk en extreme vermoeidheid. "Bovenop die berg heb ik een soort eureka-moment gehad."

lees verder
Exeter City: de club die een dag wereldberoemd werd door Michael Jackson

Exeter City is niet een voetbalclub waar dagelijks over geschreven wordt. Sommigen kennen de club uit de League One misschien wel helemaal niet. In 2002 was dit wel anders, toen Exeter City ineens wereldberoemd werd. Niet door uitzonderlijke prestaties, maar door een nieuw gezicht. En dit was niet zómaar iemand. King of Pop Michael Jackson werd benoemd tot erevoorzitter van de club. Op zijn geboortedag blikken we terug op die memorabele dag. 

lees verder
Transfer Teun Koopmeiners maakt een einde aan soap

8 augustus: de dag dat Oranje-international Teun Koopmeiners besloot niet langer meer in actie te komen voor zijn club Atalanta Bergamo. Bijna drie weken later is de staking voorbij en heeft het jeugdexponent van AZ zijn transfer naar de Italiaanse grootmacht Juventus te pakken. Ook in Alkmaar zullen ze de vlag uithangen.

lees verder
Wie is de mogelijke nieuwe aanwinst van Feyenoord: Facundo González?

Volgens verschillende bronnen is Facundo González de nieuwe zomeraanwinst van Feyenoord. De verdediger komt op huurbasis over van Juventus. Wie is deze Uruguayaan? ELF Voetbal licht hem voor je uit.

lees verder
Arouna Koné: "Nadat ik bij Roda kwam, richtte ik me op een transfer naar PSV of Ajax"

Als jonge jongen droomde Arouna Koné (40) ervan om ooit op Old Trafford te schitteren. Mede dankzij vier seizoenen in de Eredivisie bereikte hij The Theatre of Dreams, alleen niet in het shirt van Manchester United. De nu gepensioneerde Ivoriaan blikt gelukkig terug op zijn carrière, die hem naar Roda JC en PSV bracht en hem tussendoor bijna naar Ajax leidde. "Ik zag mezelf al in het Ajax-shirt spelen."

lees verder
Met de komst van Wout Weghorst kan transfersoap Ajax op gang komen

Meerdere media melden dat Wout Weghorst een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax. Daar blijft het niet bij, want vannacht zouden de Amsterdammers ook een akkoord hebben bereikt met Burnley. Alleen de medische keuring zou een transfer voor de 39-voudig international nog in de weg kunnen staan. 

lees verder
Nando Rafael is op niemand boos in Nederland: "Bij Ajax was tweede worden geen optie"

Volle stadions, veel goals en prijzen: de dromen van Nando Rafael waren als die van ieder andere jonge voetballiefhebber. De reis ernaartoe niet. Nadat zijn ouders, broer en zus zijn vermoord en hij naar Nederland vlucht, hoopt Nando Rafael zijn droom waar te maken in de shirts van Ajax en Oranje. De nu veertigjarige oud-spits schittert echter in de Bundesliga en draagt de nationale tenues van Duitsland en later Angola. "Op niemand in Nederland ben ik boos. Alles in het leven gebeurt met een reden."

lees verder