ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-08-2020
ELF voorspelt: Wie wint de Europa League?

En toen waren er nog vier. Maandag en dinsdag plaatsten Manchester United, Sevilla, Internazionale en Shakhtar Donetsk zich voor de halve finales van de Europa League. Zondag en maandag spelen de twee eerst- en laatstgenoemde ploegen voor een plekje in de finale op vrijdag 21 augustus in Keulen. Hoe staan de vier ploegen ervoor? Wij pakten onze glazen bol.


Lees verder
Ken jij de duurste verkopen van Ajax?

Matthijs de Ligt blies (nou ja, puft) woensdag 21 kaarsjes uit. Een paar rood-witte slingers heeft de jongeling wel verdiend van zijn ex-club Ajax, want hij spekte de Amsterdamse clubkas vorige zomer flink. Weet jij de 21 duurst verkochte spelers n de Ajax-clubhistorie op te noemen? Laat maar zien!

Lees verder
Sportpsycholoog Rico Schuijers: “Winnaars als Robben laten medespelers beter spelen”

Rico Schuijers is een bekende sportpsycholoog in Nederland. Net als ieder andere voetballiefhebber kijkt hij uit naar de Eredivisierentree van Arjen Robben. Schuijers analyseerde de persoonlijkheid van de Groninger en andere wereldtoppers in hun tak van sport.

Lees verder
Interview Frank Ross: “Zo warm, ik wilde huilen”

Bericht uit Schotland op een zondagmiddag. Primeurtje: Frank Ross komt op proef bij Go Ahead Eagles. Da’s het voordeel van goede banden met het land van whisky en Andy Robertson. Een dorpsgenoot van een voetballer kan je nog eens wat vertellen. De 22-jarige aanvallende middenvelder had het door blessures niet gemaakt bij Aberdeen en probeert het nu in Nederland.

Lees verder
Interview Koos Waslander, snelste doelpunt Eredivisie: "Wilden laten zien dat het menens was"

Acht seconden. Gemiddeld knippert een mens daarin twee keer met zijn of haar ogen, haalt twee keer adem en loopt 10,4 meter. Koos Waslander scoorde in die minieme tijdsmarge namens NAC. Nog steeds het snelste doelpunt gemaakt in de Eredivisie. "Ik verwacht niet dat mijn record ooit verbroken gaat worden."

Lees verder