Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

De kerstperiode is een periode van bezinning. Een tijd waarin we vaak net iets scherper zien wat echt van waarde is. Waarin we meer naar elkaar omkijken, waarin we minder haasten en de persoon worden die we eigenlijk het hele jaar door zouden willen zijn. 

Het is ook een tijd die past bij onze partij. Voor mij komen de sociaaldemocratie en de kerstgedachte voort uit dezelfde menselijke behoefte om er voor een ander te zijn. Simpelweg omdat het goed voelt om goed te doen. 

Dat was dit jaar hard nodig, want velen van ons kijken terug op een moeilijk jaar. Corona hield ons land begin dit jaar in lockdown, Rusland begon een oorlog in Europa, en gestegen prijzen voor boodschappen en voor gas en stroom zorgden voor veel hoofdbrekens. 

Ook hoorden we de hartenkreet van voedselbanken. Die redden het nog net, maar vrezen voor het nieuwe jaar. In 2022 kwamen maar liefst 30 procent meer mensen naar de voedselbank. Zo vanzelfsprekend is het niet meer dat iedereen kan rekenen op een toereikend inkomen en een betaalbare woning.

Dat maakt onze sociaaldemocratische opdracht nog even relevant als tijdens onze oprichting. De opdracht, zo trefzeker verwoordt door Willem Banning op het allereerste congres, om als partij een "stuwkracht tot verheffing der brede massa" te zijn.

In dat licht kunnen we ook met warmte en trots terugkijken op het afgelopen jaar. In Den Haag wist onze Tweede Kamerfractie samen met GroenLinks het energieplafond voor elkaar te boksen. Afdelingen ontfermden zich over alleenwonende leden tijdens de lockdown. Partijgenoten vingen vluchtelingen uit Oekraïne op. En onder aanvoering van de PvdA-Eurodelegatie stemde het Europese Parlement in met een Europees minimumloon.

Het laat zien hoe ver je komt als je samenwerkt. En dat kan het hele jaar door. Voor een ander, voor een goed doel of voor onze partij. Bijvoorbeeld door je aan te melden als vrijwilliger of met een extra donatie voor de campagne.

Laten we er samen voor zorgen dat we de kerstgedachte in 2023 het gehele jaar vasthouden. Want sociaaldemocraten willen anderen vooruithelpen en leggen zich niet neer bij de wereld zoals die is. 

Ik wens iedereen fijne feestdagen. Omhels elkaar. Rust uit. Bezin. Zo beginnen we het jaar met energie en optimisme. Zo vormen we in 2023 gezamenlijk de stuwkracht tot verheffing voor iedereen. 

Esther-Mirjam Sent
Partijvoorzitter PvdA

Kijk de 29ste Den Uyl-lezing met Cody Hochstenbach terug!

Op woensdag 14 december vond de 29ste Den Uyl-lezing plaats met stadsgeograaf Cody Hochstenbach. Het onderwerp was “Volkshuisvesting voor een gezonde en eerlijke samenleving”. Je kunt ‘m hier terugkijken! Ook de eerdere Den Uyl-lezingen zijn hier te vinden.

Marathoninterview met Tim ’S Jongers op NPO Radio 1

Al tientallen jaren zijn rond de Kerstdagen op NPO Radio 1 marathoninterviews van 3 uur te horen met aansprekende personen, waarbij alle tijd is voor diepgang, zonder enige haast.

Op kerstavond trapt Tim ’S Jongers, sinds dit jaar directeur van WBS, deze mooie traditie af. Hij wordt drie uur lang geïnterviewd door Maaike Schoon. Ze gaan het hebben over bestaanszekerheid, de verhouding tussen burger en overheid en de toekomst van de sociale democratie. Verwacht een persoonlijk en diepgaand pleidooi voor een betere samenleving. Te beluisteren op zaterdag 24 december vanaf 19.00u op NPO Radio 1!

Onze webshop is weer gevuld

Afgelopen week zijn alle voorraden op de webshop weer aangevuld. We kunnen weer volledig in het rood de straten op. In een mooie winterjas, een warme muts of met een opvallende, hippe canvastas. Bestel je campagnemateriaal via shop.pvda.nl.

Shoppen maar!

Jaarlijkse contributieverhoging

Normaliter worden de contributiebedragen jaarlijks aangepast aan de inflatiecijfers. Die zijn dit jaar van dien aard en omvang dat het partijbestuur heeft besloten om daarvan af te wijken en een lagere indexatie toe te passen op jouw contributie. Per 1 januari 2023 wordt de contributie met 5% verhoogd. Uiteraard kun je de verhoging, als het niet goed uitkomt, elk moment naar beneden bijstellen via je persoonlijke pagina op Mijn PvdA.

Bellen kan ook. Je partijgenoten op de ledenadministratie zijn elke werkdag in de ochtend telefonisch bereikbaar (behalve in de week tussen kerst & Oud en Nieuw) voor vragen en verzoeken tot aanpassing van je gegevens en persoonlijke voorkeuren. Bellen kan naar het telefoonnummer: 070-5500555.

Agenda

14 dec: Marathoninterview NPO Radio 1 Tim ’S Jongers 
14, 15, 21, 22, 28, 29 jan: Canvasdagen afdelingen
25 jan: PvdA Praat 
04 feb: Verkiezingscongres PvdA 

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.