Emancipatie van de gescheiden vader?

5 years ago


Text only:

Is de mail niet goed leesbaar? Probeer dan hier de webversie.
» Afmelden
Dinsdag 10 september 2013
Vanavond: Emancipatie van de gescheiden vader?

Zorgende vaders, je ziet ze overal in Nederland. Mannen met babys in een draagzak op hun buik, bakfietsvaders, papadagen. Mannen nemen, vergeleken met vroeger, een grotere portie van de zorg voor de kinderen voor hun rekening. Maar wat gebeurt er met de vaders als de liefde tussen de ouders is bekoeld?


Op papier lijkt het er, sinds twee belangrijke wetswijzigingen in 1998 en 2009, prima voor te staan met de positie van de vader. Maar hoe gaat dat in de praktijk? We kennen allemaal de Dwaze Vaders die actie voeren omdat ze na een scheiding hun kinderen niet meer zien. Is dat uitzondering of regel in Nederland? En is het tijd voor de emancipatie van de gescheiden vader? Een zoektocht van verslaggever Rinske Bosch.» Lees meer over de reportage

Het gesprek: Marsha Pinedo
Toen Marsha Pinedo 3 jaar oud was, scheidden haar ouders. Ze communiceerden jarenlang niet meer met elkaar. Inmiddels is Marsha jongerentherapeut en oprichter van Villa Pinedo, een digitaal platform waar kinderen uit echtscheidingen terecht kunnen. Ook schreef ze het boek Aan alle gescheiden ouders waarin ze kinderen aan het woord laat tijdens een scheiding. Door te kijken door de ogen van kinderen kunnen vechtscheidingen worden voorkomen, is haar motivatie.

» Lees meer over Het gesprek

Feit of Fictie: monogamie

Lang en gelukkig zullen we samen zijn, tot de dood ons scheidt! Eenmaal een relatie of getrouwd en je hoort volgens de normen in onze samenleving voor de rest van je leven bij elkaar te blijven. Toch is dit lang niet altijd het geval.


Verliefd worden op een ander of vreemdgaan zijn belangrijke redenenen waarom relaties stuk lopen. Hoe komt dit? Is de mens niet gemaakt om monogaam te zijn? In de Feit of Fictie zoeken we uit of het principe van monogamie onnatuurlijk of achterhaald is.» Lees meer

Kijktip: Debat op 2
Debat op 2 gaat morgenavond ook over scheidingen. Bij maar liefst n op de drie scheidingen is sprake van een vechtscheiding. Een debat met vaders, moeders en kinderen.

» Lees meer

Altijdwat.ncrv.nl

Categories: Television
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018