Nyhedsbrev fra Løgismose, december 2016 Læs nyhedsbrevet i en browser
LØGISMOSE.DK    WEBSHOP   
FINE WINES    LØGISMOSE I NETTO   
HOLD JULEFROKOST MED DELIKATESSER FRA NORDRE TOLDBOD
Køb gode sager ind til julefrokosten i butikken på Nordre Toldbod, hvor du kan finde både sild, charcuteri, snacks, brød, vådt til ganen, risalamande, kirsebærsauce og mandlen dertil. Vi vil meget gerne hjælpe med inspiration og kan anbefale nogle særlige delikatesser til julefrokostbordet.

Sild skal der til! Løgismose er forhandler af Ruths kryddersild fra Christiansø samt køkkenets egen version af de populære karrysild. Kokkene sørger ligeledes for at bage og garnere butikkens nye leverpostej lavet af spæk og lever fra spanske sortfodsgrise.

Til ganen har vi lanceret en ny serie øl fra Krenkerup Gods ved Sakskøbing med hele fem varianter i både 25 cl og 50 cl. Du kan også nyde vores nye ufiltrerede ’Løgismose Julesnaps 2016’ lavet på en base af økologisk vodka.

LÆS MERE OM PRODUKTERNE OG SE PRISER HER
HØJTID FOR RISALAMANDE
I december er der ekstra mange gryder i kog i konditoriet på Nordre Toldbod. Der koges risengrød i stor stil til butikkens version af risalamande, som for mange ikke blot er en yndet juledessert, men som nydes hele julemåneden igennem ikke mindst til de mange julefrokoster.

Vores risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde fra Naturmælk og hakkede, blancherede mandler. Prikken over i’et er rigeligt polynesisk vanilje fra Tahiti, en eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbon vanilje. Den polynesiske vaniljestang er kort, saftig og buttet, og indeholder mindre vanillin men betydelig større mængder heliotropin end andre vaniljearter. Heliotropin giver en udpræget frugt- og blomsterduft og når smagen bindes i fløde forstærkes den forførende potpourri af aromaer. Mange professionelle kokke sværger til denne vaniljetype, men holder det tæt til kroppen. Produktionen af polynesisk vanilje er stærkt begrænset og stængerne er kostbare. Glem ikke at komplementere risalamanden med vores kirsebærsauce justeret med en anelse lakrids, der understreger bærrenes dybe, modne smag.

Du kan finde vores egen risalamande, 450 gram til 60,00 kr. og kirsebærsauce, 390 gram til 63,00 kr. i butikken på Nordre Toldbod og hos Løgismose i Magasin på Kgs. Nytorv.
JULESMÅKAGER OG PORTVIN

Du finder et herligt udvalg af julens klassiske småkager i butikken på Nordre Toldbod. Lad dig friste af blandt andet kanelhjul, gingercookies og vaniljekranse, alle bagt med ægte smør og pakket nænsomt. Du kan med fordel nyde småkagerne med et glas Tawny Port Reserva Coroa og rigtig komme i julestemning.

I denne uge kan du frit vælge 2 pakker julesmåkager for 95,00 kr. – spar 9,00 kr. – og få en flaske Tawny Port Reserva Coroa for 99,00 kr. – spar 19,00 kr.
24 DAGE MED GASTRONOMISKE GAVER
Vind gourmet-oplevelser på Falsled Kro og Studio, dit daglige brød i et år og masser af andre velsmagende julegaver og oplevelser! Odds er nådige, for vi trækker en vinder hver eneste dag til og med juleaften, så kast dig ud i det med god appetit og høje forventninger om gevinst.

Har du tilmeldt dig julekalenderen får du automatisk dagens låge tilsendt i din indboks hver dag. Har du ikke fået tilmeldt dig endnu, kan du stadig være med.

TILMELD DIG VORES JULEKALENDER OG MODTAG DAGENS LÅGE I DIN INDBOKS HVER DAG
VELKOMMEN I VORES BUTIK PÅ NORDRE TOLDBOD ALLE SØNDAGE I ADVENT

Vores butik på Nordre Toldbod 16 holder åben alle søndage i advent kl. 10.00-17.00. Husk du altid kan parkere gratis i to timer på pladsen foran butikken.

FÅ 10 % RABAT I HELE BUTIKKEN ALLE SØNDAGE
Print voucheren her i nyhedsbrevet og medbring den når du handler en søndag i advent, så giver vi 10 % rabat på alle varer, undtaget Fine Wine-vine og spiritus. Voucheren kan også afhentes i butikken på Nordre Toldbod.

FIND ADRESSE OG RUTEVEJLEDNING HER
UIMODSTÅELIG KONFEKT FRA HATTESENS KONFEKTFABRIK PÅ ÆRØ
På Ærø har Claus Hattesen gennem mange år været i gang med at udvikle sin lakridskonfekt, men først i juni i år slog han dørene op til Hattesens Konfektfabrik. ”Mindre sukker mere smag” er kongstanken bag hans lakridskonfekt, som kun indeholder de bedste råvarer: pulver af frysetørrede bær og frugter, samt naturlige olier og aromaer. Rapsolien og honningen er naturligvis fra Ærø.

Vi stødte på Hattesens Konfektfabrik for første gang i august måned i år, og Claus Hattesens lakridskonfekt fik os med det samme til at stoppe op; her er et helt unikt produkt som uden tvivl hæver sig over de øvrige produkter i samme kategori på markedet. Uimodståeligt indbydende, håndlavede, firkantede lakridskonfektstykker som i den grad udstrålede den ”hjemmelavethed”, som vi alle higer efter i disse år og som uundgåeligt sender os på nostalgitrip. Sjældent har vi været så ubetinget begejstrede for et produkt!

Du kan nyde lakridskonfekt fra Hattesens Konfektfabrik i ni varianter, pakket i smukke nostalgiske æsker med tre varianter i hver:
· Rød æske: Jordbær, stikkelsbær og blåbær.
· Orange æske: Appelsin, citron og passionsfrugt.
· Brun æske: Mokka, chokolade & lakrids.
Frit valg, 125 g – 65,00 kr.

På fredag 9. december kl 13.00 - 18.00 kan du smage på Hattesens uimodståelige konfekt i vores butik på Nordre Toldbod, når Claus Hattesen fortæller om produktionen og konfekten og deler smagsprøver ud.

KØB IND TIL JULEN MED LØGISMOSE I NETTO

Husk at købe:
Æblegløgg
Rød gløgg
Cercius rødvin
Ribsgelé
Gløggmix
Vintermarmelade
Æbleskiver
Julekaffe
Kirsebærsauce
Pebernødder
Brunkager
Julemedister


FIND VORES JULESORTIMENT I NETTO I HELE LANDET
FÅ OPSKRIFTEN PÅ JULEKONFEKT
De fleste af os forbinder konfekt med juletiden – og det er der selvfølgelig ingen grund til at lave om på. Det er hyggeligt at samle familien og lave konfekt i lange baner. Glem ikke den gyldne regel, at hver tiende stykke må spises med det samme af den, som fremstiller det!

Opskrifterne er fra kogebogen 'Vinter' - find den i vores butik på Nordre Toldbod eller på webshoppen her.
CHOKOLADETRØFLER MED WHISKY – 40-50 stk.
250 g mørk chokolade, 60-70%
1 1/4 dl fløde
40 g smør
5 cl whisky
4-5 spsk kakao

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kog fløden op og hæld den over chokoladen, rør smørret i og smag til med whisky. Køl massen af, inden du triller den til kugler eller små ruller og vend dem i kakao.

MANDELKONFEKT MED HVID CHOKOLADE, HINDBÆR OG LAKRIDS – 40-50 stk.
200 g mandelsplitter
1 æggehvide
100 g hvid chokolade
1 tsk. frysetørret hindbær
1 tsk. lakridspulver

Mandelsplitterne vendes i æggehviden og ristes i ovnen ved 175 grader, til de er gyldne. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og vend de let afkølede mandler i. Sæt derefter med en teske, små toppe på et stykke bagepapir og drys med hindbær og lakrids.

Velbekomme og glædelig jul.
GIV VELSMAG FRA LØGISMOSE I ADVENTSGAVE
Husk at du hos Løgismose i Magasin på Kgs. Nytorv nemt kan finde adventsgaven fuld af velsmag. Vi har samlet fire gaveposer med hver sit tema, som både kan glæde som adventsgaver eller værtindegaver i den søde juletid. Gaveposerne er pakket og klar, lige til at tage med på farten.

Du kan vælge mellem:
Delikatesseposen
Champagneposen
Portvinsposen
Familieposen

Pris pr. gavepose 250,00 kr. – spar op til 25% på den samlede pris
FIND VINEN TIL JULEAFTEN OG JULEKNAS I LØGISMOSE VINKLUB
Er du medlem af Løgismose Vinklub, tilbydes du otte gange om året særlige vine til særlige priser – og det er ganske gratis at være medlem. I denne årets sidste udgave af vinklubben kan du til og med 12. december blandt andet finde vinene til juleaften og den søde kasse med sødt, blødt og sprødt juleknas.

CHÂTEAU MONT-REDON, CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE
Lene & Sven Grønlykke købte første årgang af Mont-Redons vine i 1981, og siden har husets elegante udtryk for den ikoniske appellation, Chateauneuf-du-Pape, haft deres faste plads i Løgismoses sortiment. Der var ikke meget vin tilovers i flaskerne efter smagningen med Jérôme Abeille fra Mont-Redon eksklusivt for Vinklubbens medlemmer tilbage i oktober. Der var overvældende interesse, og Jérôme havde krydret aftenen ved at sende 3 flasker magnum Châteauneuf-du-Pape 2004 fra familiens private kælder. Mont-Redons vine er tro mod den oprindelige vin fra Châteauneuf-du-Pape. Druerne er modne, men ikke overmodne, fad anvendes, men det må ikke dominere smagen. Alkoholen er i den høje ende men aldrig for høj. Jérôme nævner friskhed igen og igen, og det er netop det, der gør, at man aldrig bliver træt af at drikke slottets velafbalancerede vine. Vinene kan anbefales til julemiddagen eller andre af december måneds sammenkomster, der fortjener en storslået vinoplevelse.

6 fl. Châteauneuf-du-Pape, 2012 – VINKLUBPRIS 1.297,00
6 fl. Châteauneuf-du-Pape, 2010 – VINKLUBPRIS 1.450,00

Smagekasse:
1 fl. Châteauneuf-du-Pape, 2007
1 fl. Châteauneuf-du-Pape, 2000
1 fl. Châteauneuf-du-Pape, 1998
VINKLUBPRIS 988,00 KR.

SØDT, BLØDT OG SPRØDT
Juletid er lig med juleknas, nødder, chokolade, tørrede frugter, slik og småkager. Vi har blandet en kasse til Vinklubbens medlemmer, som vil dække jer godt ind på julens søde sager.

Den søde kasse indeholder:
1 pk. Karamelliserede blandede nødder – 80 g Cambrook
1 ds. Cashewnødder Honning – 90 g Kraghs Luxury Selection
1 ps. Svesker fra Agen m/sten – 500 g Longuesserre
1 ds. Shortbread Selection Winter – 500 g Shortbread House
1 pk. Soltørrrede figner – 250 g ØKO Karpos
1 gl. Lakrids - Søde i glas – 125 g Løgismose
DEN SØDE KASSE – VINKLUBPRIS 357,00 KR.

BESTIL VINENE TIL JULEAFTEN, DEN SØDE KASSE ELLER MELD DIG IND I VINKLUBBEN HER
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Løgismose – klik her