Spil på alle dine strenge

En flyvefærdig Malko-vinder og to blomstrende symfonier

I denne uge byder vi velkommen til et ungt stortalent og dykker ned i Schuberts livgivende tonehav og lader os forføre af Tjajkovskijs sofistikerede følelsessprog.

I fuldt flor • 22. marts • kl. 19.30

Fælles for koncertens to værker er, at det er svært ikke at tabe sit hjerte hovedkulds og fuldstændigt til musikken. Musikhistorien rummer værker, hvor man graver sig ned gennem betydningslag og vender hver en musikhistorisk sten – og så er der andre værker, hvor man ganske enkelt må overgive sig betingelsesløst til musikken. Begge aftenens symfonier hører til i sidste kategori.

Musikken er ikke det eneste, der sprudler. På podiet står Tung-Chieh Chuang, der med sit musikalske overskud (og en god portion humor) vandt den prestigefyldte Malko-konkurrence i 2015 – og dermed også chancen for at optræde med en lang række europæiske orkestre, heriblandt Aarhus Symfoniorkester.

Program:
F. Schubert: Symfoni nr. 5
(PAUSE)
P. I. Tjajkovskij: Symfoni nr. 4

>> Klik her for at downloade koncertprogrammet allerede nu (pdf)

NB! Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Læs mere / Køb billet

Schubert og musiklivet i Wien

Schubert var ikke særligt kendt i sin samtid, og slet ikke udenfor Wien. Langt de fleste af hans værker er blevet opført i private sammenhænge, enten som musiceren i fællesskab eller som små, private koncerter i hjemmene, hvor f.eks. hans mange lieder er blevet opført.

Dyk ned i 1800-tallets Wien sammen med tidligere musikchef Leif V.S. Balthzersen i serien af "Baggrunds­historier" på vores hjemme­side.

Læs om Schuberts koncertvirke i Wien

Orkestret flytter ind • Tirsdage kl. 21 på DR K

Tre familier, der intet ved om klassisk musik, har sagt ja til at blive udfordret på deres musikalske fordomme og uvidenhed. Det bliver de i en ny serie på DR K: ’Orkestret flytter ind’, som havde premiere tirsdag d. 13. marts kl. 21.00. Familierne bliver tvunget til at fylde hverdagen med klassiske værker, de får klassiske lektier for, og endelig lader familierne deres hjem invadere af instrumenter og musikere fra Aarhus Symfoniorkester, som giver en koncert i deres dagligstue.

Gik du glip af vores tv-serie debut på DR K, så kan man nu (gen)se første afsnit online. Andet afsnit sendes i aften, også kl. 21.

Se første afsnit af 'Orkestret flytter ind'

Ny CD
Mathias Kjøller • Works Featuring Clarinet

Klassisk musik. Det er noget man streamer... 

Ihvertfald hvis man hurtigt vil lytte til vores prisbelønnede soloklarinettist Mathias Kjøllers spritnye album "Schumann, Reinecke, Debussy, Berg & Coriglano: Works Featuring Clarinet".

Lyt, download, køb, del - det er altsammen muligt via nedenstående links.

Apple Music: 
https://itunes.apple.com/…/schumann-reinecke-deb…/1348020031

Spotify:
https://open.spotify.com/album/26flMc3RCtLWIlPB2zZJ1O

Tidal:
https://tidal.com/album/84602940

Køb CD'en med Mathias Kjøller
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2018 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.