Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
En weer doet een penningmeester een greep uit de kas
Tennisvereniging Wolfsbosch uit Vught heeft financiële problemen omdat de penningmeester er met de kas vandoor is. De club wil niet onthullen om hoeveel geld het gaat, maar laat in een verklaring weten dat de fraude ‘substantieel’ is. Tegen de inmiddels afgetreden penningmeester is aangifte gedaan.
Lees verder »
Dit zijn de grootste misverstanden over de nieuwe pensioenwet
Demissionair minister Carola Schouten lanceert een campagne om Nederland bekend te maken met de nieuwe pensioenwet. Die is op 1 juli van kracht geworden. De campagne is deze week gestart en loopt door tot in 2027. Schouten wil onder meer enkele hardnekkige misverstanden rechtzetten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 21 september online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
FIOD arresteert vrouw die rendement van 200 procent beloofde
Een 37-jarige vrouw uit Tiel bood beleggingen aan die een rendement van 10 tot 12 procent per maand zouden opleveren. Na een tip van de AFM pakte de FIOD haar dinsdag op, samen met twee handlangers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 21 september.

Lees verder »
Beroep gegrond, maar terugvordering NOW-1 toch terecht
Winnen en toch verliezen. Zo moet de onderneemster zich voelen die beroep aantekende tegen het terugvorderen van de haar toegekende NOW-1 subsidie. De rechtbank vindt het beroep gegrond maar terugvordering ‘niet onevenredig’.
Lees verder »
Aanwijzen als eindheffingsbestanddeel na genietingstijdstip kan niet
Hoe moet de aanwijzing als eindheffingsbestanddeel in het kader van de werkkostenregeling in de Wet op de loonbelasting 1964 plaatsvinden? Over onder meer die vraag sprak Advocaat-Generaal Ettema van de Hoge Raad zich onlangs uit.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Londen & Van Holland: internationale portefeuille door innovatiedrive en persoonlijke benadering

Londen & Van Holland (LVH) bestaat al bijna dertig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot het grootste zelfstandige kantoor van Amsterdam en top 50 kantoor binnen Nederland. Wie zijn Londen & Van Holland? Hoe hebben zij zich in de positie gesitueerd waarin zij zich nu begeven en wat zijn hun plannen voor de […]

Lees verder »
Personeelsfonds APG: als eerste over op nieuw pensioenstelsel
Het personeelspensioenfonds van APG wil het goede voorbeeld geven. Als een van de eerste zal het op 1 januari 2025 zijn overgestapt op het nieuwe pensioenfonds. Maar er zijn meer redenen om vaart achter de transitie te zetten.
Lees verder »
RJ past richtlijnen aan rondom continuïteit
De raad voor de jaarverslaggeving heeft twee wijzigingen aangebracht in richtlijnen RJ 170 en RJk A2. Het gaat om verslaggeving bij onzekerheid over de continuïteit.
Lees verder »
Geen WOZ-beschikking medebelanghebbende afgegeven bij erfgenaam
Een man kan niet aannemelijk maken welk belang hij heeft bij het afgeven van een WOZ-beschikking bij de vastgestelde waarde van de onroerende zaak. Daarnaast ziet de rechtbank in het feit dat de man erfgenaam is ook geen omstandigheid om een individueel belang aan te nemen. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nextens lanceert aangiftesoftware voor grotere mkb
‘Rekeningrijden raakt plattelandsbewoners hard’: antwoord op Kamervragen
Rechtbank corrigeert Belastingdienst over ANBI-status Haagse moskee
Zonder ingebrekestelling bijna nooit verzuim: horecaondernemer moet administratiekantoor betalen
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Financial Sustainability Officer
Markus Verbeek Praehep
6 september 2023
Bedrijfsfinanciering
Extendum
19 september 2023
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
VACATURES
Junior assistent accountant
Jobs in Finance
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Apeldoorn
Externe Accountant
Coney Minds
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN