Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Endometriose: “Onze medische wereld is nog altijd niet gemaakt voor het vrouwelijk lichaam”

“Meer dan 1 op de 10 vrouwen lijdt aan endometriose. Ze hebben hardnekkige pijn: dagenlang, wekenlang, jarenlang, ze worden er zelfs onvruchtbaar door.” En toch heb je waarschijnlijk nog nooit van endometriose gehoord. Om de erkenning, herkenning en behandeling van de ziekte te verbeteren zijn er gesprekken gaande tussen patiënten, experts en de minister van Volksgezondheid. Is er al verandering in zicht?

Lees verder

Julian Assange vrij dankzij jarenlange mobilisatie, niet dankzij mainstream media

Dankzij jarenlange onafgebroken mobilisatie van alle alternatieve krachten op sociale media, betogingen, acties, demonstraties hebben de Britse en VS-krachten Julian Assange laten gaan. Dit brengt een voorlopig einde aan zijn mishandeling door het Britse en VS-politieke en media-establishment. Zijn strijd voor de waarheid gaat onverminderd door.

Lees verder

800 betogers voor academische boycot in Leuven: "Moreel handelen betekent dat we allemaal winnen"

Op het initiatief van de studenten die de universiteit bezetten, kwamen op maandag 24 juni vele honderden mensen op straat voor een vrij Palestina en een academische boycot van Israël. Samier Khaled, woordvoerder van de studenten, gaf er deze speech.

Lees verder

1 op de 10 Europeanen loopt risico door uitstoot vliegtuigen

Duizenden gevallen van hoge bloeddruk, diabetes en dementie kunnen gelinkt worden aan de vervuiling rond luchthavens. Dat zegt onderzoek van CE Delft. Ook rond Brussels Airport is de milieu-impact groot.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Luchtvervuiling eiste in één jaar 8,1 miljoen sterfgevallen

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 leidde vuile lucht tot 8,1 vroegtijdige sterfgevallen en een veelvoud aan chronische aandoeningen.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium