Energie voor bedrijven april 2013

6 years ago


Text only:

Deze website gebruikt 'cookies' om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gaat u hier mee akkoord? Ja Nee
Energie voor Bedrijven

Nieuwsbrief


april 2013Alle nieuwsbrieven

Contact


Stadskantoor


Postbus 12345


5211 HH s-Hertogenbosch


(073) 615 51 55.meer...

Proeffase Paleiskwartier Elektrisch is voorbij


Paleiskwartier Elektrisch, het project waarbij bedrijven elektrische auto’s delen heeft sinds eind vorig jaar vijf nieuwe deelnemers. In totaal werken nu 13 bedrijven en organisaties uit het Paleiskwartier en de Gruyterfabriek samen. Volgens projectleider Jaap Willems is de proeffase definitief afgesloten. “Het is nu zaak om het gebruik verder te stimuleren zodat het ook daadwerkelijk kostenbesparend werkt.”


Lees verder...

Klimaatneutrale Parallelweg


De aanleg van de tweede fase van de Parallelweg in ’s-Hertogenbosch, inclusief een nieuwe brug over de Dieze, gebeurt klimaatneutraal. Heijmans voert de opdracht uit. Het bedrijf gaat de CO2-uitstoot, als gevolg van de werkzaamheden, zoveel mogelijk minimaliseren. CO2 die alsnog wordt geproduceerd, compenseert Heijmans door te investeren in een houtovenproject in Kenia.


Lees verder...

Sportverenigingen gebruiken zonne-energie


De gemeente ’s-Hertogenbosch stimuleert sportverenigingen om zonne-energie te gebruiken voor de verwarming of verlichting van hun sportcomplex. Veel van deze gebouwen hebben platte daken en die zijn bij uitstek geschikt om daar zonnecollectoren (voor water) of zonnecellen (voor energie) op te plaatsen.


Lees verder...

Na duurzame renovatie neemt plan Bolduc concrete vormen aan


Bolduc, het imposante gebouw langs de A2, ook wel bekend van het Kantoor van de Toekomst, wordt flink duurzamer. Vorig jaar werd een warmte-koudeopslag (wko) aangelegd; de eerste stap naar een duurzame verblijfsomgeving.


Lees verder...

Bossche aanpak energietoezicht succesvol


Bedrijven die veel stroom of aardgas gebruiken zijn wettelijk verplicht om besparingsmaatregelen te treffen als zij die binnen vijf jaar terug kunnen verdienen. Deze verplichting bestaat al enkele jaren, maar wordt nauwelijks actief gehandhaafd. ’s-Hertogenbosch is één van de gemeentes die dat wel doet en is koploper op dit gebied.


Lees verder...

Duurzaam Hamburg


“In Hamburg gebeurt zoveel op het gebied van duurzaamheid. Daar zie je pas goed dat het niet meer weg te denken is.” Tot die conclusie komt Rob de Vrind, duurzaamheidscoördinator van het Koning Willem 1 College. Hij nam deel aan de studiereis die vanuit de onderwijsgroep van het BEC werd georganiseerd.


Lees verder...

Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier


S-hertogenbosch.nl

Categories: Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019