Energie voor Bedrijven december

7 years ago


Text only:


Energie voor Bedrijven

Nieuwsbrief


december 2011Alle nieuwsbrieven

Contact


Stadskantoor


Postbus 12345


5211 HH s-Hertogenbosch


(073) 615 51 55.meer...

Studenten geven praktische duurzame oplossingen


“Dit is allemaal wel leuk, maar weten jullie wel dat de deuren hier de hele dag openstaan?” Het was een van de kritische opmerkingen van de MBO-studenten van de opleiding voor duurzame energietechnicus tijdens de duurzame week van het Koning Willem I College (KW1C). In de ochtend kregen de leerlingen theorie, ’s middags bezochten ze bedrijven van het Bossche Energieconvenant (BEC).


Lees verder...

Enexis bouwt energieneutrale gebouwen


Energienetwerkbeheerder Enexis gaat voor de nieuw te bouwen vestigingen in Zwolle, Venlo en Maastricht, energieneutraal (EPC=0) bouwen. Het ontwerp van de nieuwe locatie in Maastricht ontving onlangs het certificaat BREEAM excellent (medium). Het kreeg volgens assetmanager facilities Kees Houtepen de hoogste score voor een ontwerpcertificaat in Nederland tot nu toe. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.


Lees verder...

BrabantWonen plaatst 70 zonneboilers


Woningstichting BrabantWonen heeft onlangs 70 woningen in de wijk Kruiskamp duurzaam gerenoveerd. Om deze woningen van het label F naar label B te tillen, kregen de huurders een zonneboiler zonder dat ze daarvoor meer huur gingen betalen.


Lees verder...

Essent bespaart € 75.000 met zuiniger gebouwenbeheer


Essent aan het Willemsplein gaat de komende jaren ruim 75.000 euro op de energiekosten besparen. Dit doet het bedrijf door aanpassing van het systeem waarmee het gebouw wordt beheerd. Essent tekende in november 2010 de overeenkomst van het Bossche Energieconvenant (BEC) voor energiebesparing.


Lees verder...

7,5 miljoen kWh besparen op dagelijkse zaken


Energiebesparing door aanpassingen te doen aan zaken die tot voor kort als vanzelfsprekend werden beschouwd. Zo denkt waterleidingbedrijf BrabantWater tot 7,5 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar te kunnen besparen met het aanpassen van de 32 pompstations. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van zo’n 2.500 tot 3.000 huishoudens.


Lees verder...

BEC-partners besparen energieverbruik 27 huishoudens


Veertien teams van bedrijven aangesloten bij het Bossche Energieconvenant (BEC), hebben in zes weken 95.000 kWh (omgerekend naar een jaar) bespaard. Dat is het gemiddelde jaarverbruik van 27 huishoudens. De gemiddelde beparing was 16,5%, het team B-Wattchers van BrabantWonen won met een besparing van 25%.


Lees verder...

Gemeente zoekt partijen voor verbouw woningen naar energieneutraal


De gemeente ’s-Hertogenbosch zoekt woningeigenaren en lokale marktpartijen die samen aan de slag gaan om minimaal 20 particuliere woningen te verbouwen naar energieneutraal. Voor het project doet de gemeente mee aan het landelijke programma ‘Lokaal alle lichten op groen’. Doel is het verbeteren van de marktomstandigheden voor energieneutraal (ver)bouwen.


Lees verder...

Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier


S-hertogenbosch.nl

Categories: Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019