Energie voor bedrijven juni 2013

5 years ago


Text only:

Deze website gebruikt 'cookies' om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gaat u hier mee akkoord? Ja Nee
Energie voor Bedrijven

Nieuwsbrief


juni 2013Alle nieuwsbrieven

Contact


Stadskantoor


Postbus 12345


5211 HH s-Hertogenbosch


(073) 615 51 55.meer...

Het Bossche Energiecongres vindt plaats op 19 juni 2013


U kunt zich aanmelden via de site van het BEC.
Het BEC werkt aan een klimaatneutrale stad. Vorig jaar stond het Bossche Energiecongres in het teken van kennismaken en inspireren. Dit jaar staat de samenwerking tussen Bossche bedrijven en organisaties centraal; samen werken aan een klimaatneutrale stad.


Lees verder...

's-Hertogenbosch wint E-award voor elektrisch rijden


’s-Hertogenbosch heeft de E-Award voor elektrisch rijden gewonnen. Dit betekent dat de gemeente de meeste voortgang heeft geboekt met de introductie van elektrisch rijden. De prijs is ingesteld door Natuur & Milieu, Stichting e-laad, het Formule E-team en het ministerie van Economische Zaken. Ruud Schouten, wethouder van milieu is uiteraard erg trots op de toekenning: “We maken onze ambitie op milieugebied hiermee zichtbaar en concreet.


Lees verder...

Label A+ voor Verkadefabriek geen einddoelSinds eind 2009 heeft De Verkadefabriek het energielabel A+. Maar dat is voor ons zeker geen einddoel. Eigenlijk begint het dan pas, want ook met zo’n label verbruiken we nog steeds veel fossiele brandstoffen.” Ronald Rameckers, hoofd gebouwbeheer bij de Bossche Verkadefabriek is uitgesproken over zijn doelstellingen: “Het gaat erom welke vervolgstappen we nog kunnen maken zodat we echt kunnen zeggen dat we duurzaam ondernemen.


Lees verder...

Passief bouwen en een Frisse school gaan best samenHoe breng je twee tegengestelde bouwconcepten op een goede manier samen in een multifunctioneel gebouw? Volgens projectleider Ingrid Rikken van BrabantWonen is het bij de Brede Bossche School Nieuw-Zuid gelukt. Zowel het principe van passief bouwen als dat van Frisse Scholen is gehanteerd. “Bij het ene principe wil je het gebouw zo dicht mogelijk hebben om geen energie te verliezen, bij het andere moet het juist open zijn: een frisse wind erdoorheen.”


Lees verder...

Terugverdientijd voor led-tl is vijf jaar“In het begin moest ik wel even wennen. Deze nieuwe tl’s zijn minder fel en we vervingen ze ook nog eens in de winter.” Rosita Steenhof was niet meteen enthousiast over de nieuwe energiezuinige led-tl’s op het kantoor van Geodan in de Bossche binnenstad. “Maar nu ben ik er helemaal aan gewend en bevalt het erg goed.”


Lees verder...

Olifantengras op Treurenburg voor CO2-neutrale warmteEind april is een braakliggend terrein aan Treurenburg in ‘s-Hertogenbosch ingepland met olifantengras, oftewel miscanthus. Met de opbrengst van deze twee hectare kan de gemeente in de toekomst een gebouw deels CO2-neutraal verwarmen. ’s-Hertogenbosch is hiermee één van de weinige Nederlandse gemeentes met een eigen energieplantage.


Lees verder...

Wieckse bieren gebrouwen op zonne-energieSinds kort liggen er maar liefst 3632 zonnepanelen op het dak van de Heinekenbrouwerij in ’s-Hertogenbosch. Al deze panelen tezamen leveren 855.000 kWh per jaar. Dat is voldoende voor de elektriciteit die gebruikt wordt om alle bier-varianten van Wieckse te brouwen.


Lees verder...

Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier


S-hertogenbosch.nl

Categories: Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019