Energie voor bedrijven november 2014

4 years ago


Text only:


Energie voor Bedrijven

Nieuwsbrief


november 2014Alle nieuwsbrieven

Contact


Stadskantoor


Postbus 12345


5211 HH s-Hertogenbosch


(073) 615 51 55.meer...

Riothermie, warmte uit het riool


Energie uit het riool, riothermie. Het klinkt misschien vreemd, maar zo raar is het niet. Rioolwater is gemiddeld zo'n 23 graden. En als je bedenkt dat in de winter het riool zelf gemiddeld zes graden is, dan is een optelsom snel gemaakt. De gemeente 's-Hertogenbosch legt nu een eerste pilotproject riothermie aan bij zwembad Kwekkelstijn. De gemeente verdient de extra investering in 4,5 jaar terug.


Lees verder...

Projectaanjager Laur Vissers is er voor álle BEC-deelnemers


Sinds enkele maanden is Laur Vissers Projectaanjager bij het Bossche Energieconvenant (BEC). In die functie adviseert hij deelnemende bedrijven op het gebied van energiebesparing. Ook initieert hij gezamenlijke projecten.


Lees verder...

Weather Forecast Control denkt vooruit


Flink op je gas- en elektriciteitsrekening besparen terwijl het aantal leerlingen per jaar met tien procent groeit. Welke school zou dat niet willen? HAS Den Bosch lukte het de afgelopen jaren door de invoering van het Weather Forecast Control (WFC) systeem.


Lees verder...

Meer sfeer én energiebesparing door ledverlichting in Maaspoort


Met het aanbrengen van LED-verlichting is Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch de eerste en enige topsportaccommodatie in Nederland die over deze duurzame verlichting beschikt. De nieuwe verlichting zorgt niet alleen voor meer sfeer en beleving. Ze bespaart Maaspoort jaarlijks ook nog eens 14.000 euro op het energieverbruik.


Lees verder...

Klimaatkaart 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch wil in 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Dat wil zeggen dat er wordt gewoond en gewerkt zonder negatieve invloed op het klimaat. 2050 lijkt misschien nog ver weg, maar we moeten nú initiatieven nemen om dit doel over 35 jaar ook daadwerkelijk te realiseren.


Lees verder...

Het BEC wil vaart maken


Vaart maken. Dat was het thema van het vierde BEC-congres gehouden op 2 juli 2014. Ruim 150 deelnemers van Bossche bedrijven, instellingen en overheid zochten met elkaar naar oplossingen om tot snelle(re) en duurzame energieoplossingen te komen.


Lees verder...

Energie besparen voor dummies


Met een paar kleine aanpassingen, die niet al te veel geld kosten, energie besparen. Volgens Joachim Verhagen van Omron is dat mogelijk als een bedrijf het warmteverlies bij openstaande laad- en losdeuren weet te beperken. Studenten van het Koning Willem 1 College deden er onderzoek naar en kwamen met een paar verbluffend simpele aanbevelingen. Verhagen wil de resultaten en aanbevelingen graag met andere ondernemers delen.


Lees verder...

Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier


S-hertogenbosch.nl

Categories: Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019