Op het gebied van energieopslag moet nog veel gebeuren
Installatie Journaal
Online versie
Energieopslag: een noodzakelijke innovatie
Op het gebied van energieopslag moet nog veel gebeuren. Om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen, maar ook om ons dagelijks leven en het bedrijfsleven niet te verstoren.
Lees verder >
Is een pv-omvormer een eindgroep?
Een lezer stelde een vraag over de pv-omvormer. Moet deze als een eindgroep worden gezien? Kennisbank-expert Nico Kluwen geeft antwoord.
Lees verder >
“De NEN 1010 is niet de Heilige Graal”
Aarding van elektrische installaties is goed omschreven in de regelgeving, maar dat geldt niet voor ruimtes met gevoelige medische apparaten. Het kan in storingen resulteren die soms levensgevaarlijk zijn voor patiënten. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Energieverdeler in de cloud
Wanneer een draad in een energieverdeler oververhit is, neemt het risico op brand toe. Om het niet zover te laten komen, moeten installateur en gebouwbeheerder op tijd gewaarschuwd worden.
Verlichting snel en foutloos installeren
Bij het maken van een lichtplan is de installateur één van de partijen. In de ontwerpfase is het belangrijk om de installatie zo vorm te geven dat hij zowel aan de wensen van de klant als aan de eisen vanuit de branche voldoet. 
Lees verder >
‘Sluit noodverlichting aan op permanente groep’
Veel installateurs ervaren verlichting en lichtsturing als moeilijk en complex. Niet nodig, zeggen leveranciers en fabrikanten.  In dit artikel deelt Famostar een paar tips.
Lees verder >
Meer artikelen
Sponsored content
Een connectieve energieverdeler voor het midden- en kleinbedrijf
De PrismaSet Active van Schneider Electric is een energieverdeler met een reeks low-voltage schakelcomponenten. 
Lees verder >
Elektrische auto’s slim laden met loadbalancing technologie
De transitie naar zero-emissievoertuigen is niet meer te stoppen. Meer en meer wordt duidelijk dat de overstap naar elektrisch rijden onvermijdelijk is.
Lees verder >
(advertorial)
inspectie-elektrische-installaties
Inspectie van elektrische installaties
In dit nieuwe boek alles over visueel inspecteren, meten en rapporteren. Zowel de visuele inspectie van de elektrische installatie als alle metingen en beproevingen die in het kader van NEN 1010 Deel 6 en NEN 3140 zijn vereist, worden uitvoerig behandeld.
Auteur: Ing. N.J. (Nico) Kluwen

Blog
(H)erken een goede power quality
Ondanks de vele richtlijnen blijft het een uitdaging om de veiligheid, maar ook de kwaliteit van elektriciteit te borgen. Een goede power quality bespaart veel energiekosten.
Lees verder >
Overzichtsartikel
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright