Gawalo
Online versie
Energieopslag in gesteente om huizen te verwarmen
Elektrische energie opslaan in gesteente is een goedkope oplossing om het gebruik van duurzame energie maandenlang uit te stellen. Met de warmte in het gesteente kunnen bovendien huizen worden verwarmd. In een proefopstelling is aangetoond dat de techniek werkt.  >>
Lees verder >
(advertorial)
alt
Itho Daalderop Smartboilers
Smartboilers behoren tot de nieuwste generatie elektrische boilers die over zelflerend vermogen beschikken. De boilers leren op basis van het verbruikspatroon van de gebruiker en passen daar het moment van opwarmen op aan. Hiermee kan de energiebesparing oplopen tot 10%.
Sleutelrol voor waterstof volgens Viessmann 
In navolging van onder meer Nefit Bosch en Remeha, ontwikkelt en test ook de Duitse leverancier Viessmann cv-ketels die geheel of gedeeltelijk op waterstof kunnen branden. De verwachtingen voor de nabije toekomst zijn groot.
Lees verder >
Installatiesector toont herstel maar kampt ook met productieverlies
December 2020 was een goede maand voor de installatiesector en voor de bouw in het algemeen. Voor de tweede maand op rij meldt de bouwwereld een betere omzet dan in dezelfde maand vorig jaar. De installatiesector in totaal meldt 1,8% meer omzet in december 2020 dan in december 2019.
Lees verder >
(advertorial)
Partner of Choice
Partner of Choice...

Is een onderzoek waarin een simpele maar cruciale vraag per onderwerp is gesteld: “met welke leveranciers doet u bij voorkeur zaken? Wie dat zijn in de installatiebranche? Dat leest u hier.

NTA 8800: overgangsregeling voor energieadviseurs
De nieuwe NTA 8800, de Nederlandse Technische Afspraak over de energieprestatie van gebouwen, is op 1 januari 2021 in werking getreden. Om te voorkomen dat EP-adviseurs die het bewijs van vakbekwaamheid nog niet hebben gehaald hun werk niet meer kunnen uitvoeren, is een overgangsregeling in het leve>>
Lees verder >
Aantal warmtenetaansluitingen verdubbelt voor 2030
Volgens het Nationaal Warmtenet Trendrapport 2021 verdubbelt het aantal warmtenetaansluitingen naar 950.000 in 2030. Een andere belangrijke ontwikkeling is het Startmotorkader. Dit akkoord tussen warmtebedrijven en woningcorporaties heeft nu al geleid tot 89 nieuwe warmteprojecten.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Zo komt de installateur online aan nieuwe opdrachten
Het merendeel van de installateurs heeft volgens onderzoek van platform Trustoo onder de lezers van onder andere Gawalo ruimte voor extra werk. Dit gat kan opgevuld worden door online nieuwe klanten aan te trekken. De ruimte in de branche is mogelijk ontstaan door een dip in de werkzaamheden door de>>
Lees verder >
(advertorial)
alt
Zorg & Gezonde gebouwen
Marktinzichten en verkoopkansen. Wil jij kennis en inzicht opdoen die helpen bij het maken van strategische keuzes? Met de Sector Analyse 'Zorg & Gezonde gebouwen' ben je volledig op de hoogte. 
Blog
Wko: wat technici niet kennen, repareren ze niet
In de drang om te verduurzamen neemt warmte-en-koudeopslag (WKO) in Nederland een vlucht. Het klinkt complex, waardoor veel technici denken dat het niet voor hen is weggelegd. Ten onrechte, want WKO-installaties kunnen voor een deel uitstekend onderhouden worden door monteurs die nu aan cv-installat>>
Lees verder >
Whitepaper
Top 20 van installatiebedrijven
Top-3 installatiebedrijven
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright