Energiezuinige woning levert tot 25.000 euro meer op

3 years ago


Text only:

Maandelijkse nieuwsbrief van het project Samen Energie Besparen van Vastgoed Belang, belangenbehartiger van de particuliere vastgoedbelegger.


Nieuwsbrief Nummer 8 2015


"Vastgoed Belang wil dat in 2020 80% van het bezit van onze leden een energielabel C of hoger heeft. Dat geldt zowel voor kantoren, winkels, zorgcentra als woningen."


Beste lezers,


Inmiddels is dit Nieuwsbrief nummer 8 die u in uw mailbox ontvangt. In de loop van dit jaar heeft u kunnen constateren dat de nieuwsbrief qua inhoud en lay-out is veranderd. Wij krijgen veel positieve terugkoppelingen hierover. Met name krijgen we complimenten over de leesbaarheid, maar ook over het evenwicht in Nieuws en Opinie. Wij gaan graag verder op deze voet en mocht u opmerkingen of verbeteringen willen doorgeven dan kan dat via contact@samenenergiebesparen.nl
Ook gaan we deze maand starten met het verbeteren van de website. Deze zal dezelfde opzet krijgen als die van Vastgoed Belang, met als doel volgend jaar beide websites te integreren. Onze doelstelling voor dit jaar is om de website interactief te naken, zodat u uw opmerkingen via de website kwijt kunt én de leesbaarheid te vergroten waarbij u op steekwoorden in het archief kunt zoeken. Vooralsnog blijven we in de verbetermodus staan.
Ik wens u veel leesplezier.
Cees Jonker, projectleider energie en duurzaamheid bij Vastgoed Belang.

3 belangrijke wijzigingen in STEP-subsidie


Zoals eerder aangekondigd worden de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en het Fonds energiebesparing huursector (FEH) per 1 september 2015 gewijzigd.
Minister Blok wil met de wijzigingen de kwaliteit van de aanvragen verhogen. Eerder bleek dat de helft van de ingediende woningdata niet overeenkomt met de werkelijke  (energetische) staat van de woning.
Lees het complete bericht hier.

Waar kan ik wat vinden op www.rvo.nl?


De website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt de vastgoedeigenaar veel bruikbare informatie bij o.a. investeringsbesluiten. We hebben de meest bruikbare informatie voor u op een rij gezet. Denk aan de Toolkit Bestaande Bouw, de Subsidiewijzer Energie Besparen en diverse subsidies en leningen.
Lees bij Samen Energie Besparen het complete overzicht.

VBO: Verkoop blokkeren bij geen energielabel


VBO roept notarissen op om geen woningverkoop goed te keuren zodra geen energielabel wordt overlegd. Per 1 juli kan de Inspectie voor Transport en Leefomgeving een boete uitdelen zodra er bij verkoop of verhuur geen label wordt overlegd. Deze boetes bedragen voor een woning 405 euro. Lees het bericht bij BNR Nieuwsradio.

Vastgoed Belang


Vastgoed Belang is een belangenbehartiger van particuliere beleggers in vastgoed, die goed zijn voor 60% van de jaarlijkse investeringen in vastgoed. Die belangenbehartiging richt zich op verbetering van het rendement, dat met name door het overheidsbeleid in de exploitatie van (zelfstandige) woningen en utiliteitsgebouwen zorgen geeft.

Verkoopprijs energiezuinige woning tot 25.000 euro hoger


Woningen met een energielabel A en B worden voor een hogere prijs verkocht dan minder energiezuinige woningen. Het prijsverschil tussen een B-label en een G-label kan oplopen tot gemiddeld 25.000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van TIAS Vastgoed LAB (de Tilburg University en de TU Eindhoven). Bekijk hier een infographic met alle resultaten.

Wijziging energielabel soms niet mogelijk


De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan in een enkel geval/aantal gevallen het definitieve energielabel nog niet wijzigen aan de nieuwe, gerenoveerde staat van de woning. Dit blijkt uit een email die een lid van Vastgoed Belang naar de redactie stuurde. Lees hier het complete bericht.

Prestatievergoeding voor nul-op-de-meter woning


Verhuurders die hun woningen tot een (bijna) energieneutrale woning of nul-op-de-meter woning renoveren, mogen een energieprestatievergoeding aan hun huurders vragen. Dit staat in een wetsvoorstel van de ministers Stef Blok (Wonen en Rijksdienst). Lees het volledige bericht op de website van Samen Energie Besparen.

Huren stijgen hard in grote steden


De huurprijzen in de vrije sector zijn in het tweede kwartaal van dit jaar weer gestegen met 2,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. Dit blijkt uit marktcijfers van verhuurder Pararius. Amsterdam spant nu de kroon met €20,68 per vierkante meter. Nooit eerder was de huurprijs zo hoog in Amsterdam. Landelijk ligt het gemiddelde op €12,71 per vierkante meter. Lees hier het complete bericht.
Samen Energie Besparen
Cees Jonker
Vastgoed Belang
Share
Tweet
Forward
Share
+1
© 2015 Vastgoed Belang
U heeft zich aangemeld voor updates van Samen Energie Besparen, een project om energiebesparing onder de leden van Vereniging Vastgoed Belang te bevorderen.
Dit bericht is verzonden aan newsletter@newslettercollector.com.
Heeft u nog verder vragen, neemt u dan contact op met:
Vastgoed Belang
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA Amsterdam
Telefoon: (020) 34 63 123
E-mail: info@vastgoedbelang.nl
Realisatie nieuwsbrief: Wessel Simons (Responsive Media)
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vastgoed Belang Ledenservice B.V. · Nachtwachtlaan 20 · Amsterdam, Noord Holland 1058 EA · Netherlands

vastgoedbelang.nl

Categories: Real Estate
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019