ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-07-2021
England v Italy, la storia continua

Zondag 11 juli 2021, 21:00, Wembley. De apotheose van een schitterend Europees kampioenschap is een affiche waar iedere voetballiefhebber blij van wordt. Engeland ontvangt op vertrouwd terrein Italië. Het gastland tegen de beste ploeg van Euro 2020. Het wordt de vijfde keer dat de drie leeuwen en de azuurblauwen het mogen uitvechten op een groot toernooi. Hoe gingen de eerste vier?


lees verder
Samenvatting Engeland - Denemarken

Engeland is door naar de finale van Euro 2020! Op Wembley won de ploeg van Gareth Southgate moeizaam en na een arbitrale blunder met 2-1 van Denemarken. Zondag wacht Italië in de strijd om het goud. Dit is de samenvatting!

lees verder
Wie is EK-sensatie Mikkel Damsgaard?

Sampdoria is een prachtige club. Als u ooit de kans krijgt om te gaan kijken: doen! Genua is een mooie, rauwe stad en het Stadio Luigi Ferraris mag er zeker zijn. Maar het wel en wee van de club volgen? Da’s een lastige zaak vanuit Nederland. Italië bezoeken zat er vorig jaar toch al niet in, en wie zich beperkt tot legale middelen, ziet hooguit een handvol live-wedstrijden van de ploeg per jaar. Dan mis je soms een prachtspeler.

lees verder
Deze bekende namen komt Balotelli tegen bij Adana Demirspor

Mario Balotelli heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Italiaanse spits zet zijn loopbaan voort bij het Turkse Adana Demirspor, dat eerder dit jaar promoveerde naar de Süper Lig. De promovendus heeft wilde plannen en presenteerde al enkele verrassende nieuwkomers.

lees verder
Alvaro Morata en zijn eindeloze zoektocht naar vertrouwen

Héél even leek Alvaro Morata eindelijk de held van Spanje te worden. Nog geen uur na zijn doelpunt tegen Italië veranderde zijn status echter weer terug naar schlemiel. Het is tekenend voor de bijzondere loopbaan van de Spanjaard, die alsmaar zweeft tussen hoop en vrees.

lees verder
Voetbal op de Olympische Spelen: dit zijn de deelnemers uit Groep A

Met het einde van het EK en de Copa América in zicht kunnen we al voorzichtig uitkijken naar het volgende eindtoernooi, dat binnen drie weken aanvangt. Ter voorbereiding op het toernooi zoomt ELF Voetbal in op de selecties van de deelnemers. Vandaag de vier deelnemers uit groep A: Japan, Frankrijk, Zuid-Afrika en Mexico.

lees verder
Interview Danny Makkelie: "Ik miste de dynamiek, het uniform, de spanning en de uitdaging"

Hij is een serieuze kanshebber op het fluiten van de finale op EURO 2020: Danny Makkelie. Op zijn eerste landeneindtoernooi leidde hij al drie duels. Duels die positieve kritiek opleverden. Maar het leven van de 38-jarige referee bestaat niet alleen uit arbitrage. Makkelie is al jaren politieagent. "Het is mijn tweede baan geworden."

lees verder
Overmars negen jaar technisch directeur: Op welke spelers behaalde hij het beste financiële rendement?

Vandaag precies negen jaar geleden werd Marc 'netto' Overmars aangesteld als technisch directeur van Ajax. Tientallen spelers werden in de afgelopen jaren door de beleidsbepaler naar Amsterdam gehaald. Ook verkocht Overmars uiteraard spelers, enkelen voor absolute monsterbedragen. Welke vijf Overmars-aankopen bezorgden het beste financiële rendement?

lees verder
Spelen in het shirt van je favoriete ploeg: deze clubs hebben nog een amateurtak

Tijdens de eerste week van de voorbereiding viel het op dat onder andere Willem II en NEC tegen zichzelf oefenden. Tenminste, tegen een elftal met hetzelfde logo. Oorzaak was een vriendschappelijk duel waarin beide clubs hebben hun eigen amateurtak troffen. Deze clubs spelen volledig in hetzelfde shirt, maar hebben dus aanzienlijk minder kwaliteit als hun grote broers. Sterker nog, je kunt jezelf bij deze clubs gewoon aanmelden. In dit overzicht lees je welke Eredivisieclubs nog beschikken over een amateurtak. 

lees verder