Opkomst van lucht-waterwarmtepomp zonder buitendeel draagt wellicht bij aan vaker toepassen in bestaande bouw.
Gawalo
Online versie

 

“Er is nog genoeg te verbeteren aan de warmtepomp.”
Wat is de beste manier om de groei van warmtepompen in de bestaande bouw te vergroten? Wellicht draagt de opkomst van de lucht-waterwarmtepomp zonder buitendeel daaraan bij.
Lees verder >
Een laatste check voorkomt dubbel werk, na het instellen van een cv-ketel
Installateurs en onderhouds-medewerkers van cv-ketels kiezen bij het afstellen van een cv-ketel vaak voor het comfort van een klant, en niet voor hun portemonnee en duurzaamheidswensen. Als installateur ben je sneller klaar door de fabriekswaarden te laten staan. Maar als er service nodig is om de stooklijn te herstellen, verdampt de initiële tijdwinst.
Lees verder >
BouwMonitor: Minder installateurs zien transformatie leegstaande ruimtes naar woningen als groeimarkt
Per saldo vindt de helft van de installatiesector het doel van de overheid om 845.000 woningen bij te bouwen tussen 2020 en 2030 onrealistisch. Transformatie van leegstaande ruimtes naar woningen wordt door de sector dan ook minder als groeimarkt beschouwd dan vorig jaar. 
Lees verder >
Adiabatische koeling, wat houdt dit nou in?
Adiabatische koeling is het proces waarbij water de lucht koelt door verdamping. Om dit spontaan te laten gebeuren, zonder extra energie toe te voegen, moet het water in de lucht worden verneveld als zeer fijne waterdruppeltjes. Hoe komt het nou dat de lucht afkoelt?
Lees verder >
Remeha Avanta in nieuw iets groter Ace-jasje
Avanta, de langstlopende hr-ketel van Remeha, krijgt na 17 jaar een tamelijk forse update. De bekende RVS-warmtewisselaar is gebleven; voor de rest zijn componenten verhuisd of vernieuwd. 
Lees verder >
Sponsored content
Stille warmtepomp in bestaande woning: ‘Wil de buren niet tot last te zijn’
Den Haag is om: een grootschalige uitrol van hybride warmtepompen lijkt eraan te komen. Door 1,7 miljoen hybride verwarmingssystemen te installeren kan tot 2030 een besparing van 6,8 miljard kuub aardgas worden gerealiseerd.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright