Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste ,

We merken het allemaal. De boodschappen worden duurder en de energieprijzen schieten door het dak. Miljoenen Nederlanders zitten financieel in de knel. 300.000 kinderen leven nu en straks in armoede. Ze gaan naar school zonder ontbijt of kunnen geen nieuwe kleding kopen.

Ondertussen boeken bedrijven recordwinsten en stijgen de salarissen aan de top. Vermogenden worden slapend rijk; de rest werkend arm.

Het moet en kan écht anders. Nederland heeft behoefte aan een kabinet dat eensgezind daadkracht en visie toont. Een kabinet dat stopt met pleisters plakken en structureel kijkt naar wat er nodig is om mensen te helpen.

Die oproep deed Attje Kuiken tijdens het debat met premier Mark Rutte.

In Memoriam Bram Peper

Tot ons verdriet is afgelopen zaterdag Bram Peper overleden. Als burgemeester van Rotterdam en minister van Binnenlandse Zaken was hij bekend om zijn scherpe blik en grote betrokkenheid. Hij was een intelligent en opmerkzaam politicus. Ahmed Aboutaleb schreef over de impact die Bram op de stad Rotterdam heeft gehad en over de plekken waar hij voor altijd zijn stempel op heeft gedrukt. 

Volstrekt onacceptabele situatie in Ter Apel

Voor het eerst in de geschiedenis verleende Artsen zonder Grenzen deze week medische hulp op Nederlandse bodem. Een nieuw dieptepunt in een opvangcrisis die al maanden aan de gang is. Want al sinds april slapen mensen op straat in Ter Apel.

Dat het kabinet deze zelfgecreëerde crisis nu aangrijpt om de rechten van asielzoekers in te perken is pijnlijk. Aanstaande maandag gaan PvdA en GroenLinks naar Ter Apel om in gesprek te gaan met alle betrokkenen, om te bespreken hoe we nieuwe dieptepunten kunnen voorkomen en hoe kan worden toegewerkt naar menswaardige opvang. 

Kati Piri schreef over de taferelen in Ter Apel deze week en het akkoord dat gisteren tussen kabinet en gemeenten werd gesloten.

Zet in de agenda: Politieke Ledenraad op 8 oktober!

Op zaterdag 8 oktober is onze halfjaarlijkse politieke ledenraad, het moment om je partijgenoten te ontmoeten, je te laten inspireren en natuurlijk inspraak te hebben in de koers van de partij.

Het belooft weer een prachtige dag te worden, met speeches, workshops en natuurlijk genoeg ruimte om bij te kletsen. Zien we jullie dan?

De inschrijvingen zullen in september open gaan en het volledige programma wordt ook zeer binnenkort bekend.

Stel je kandidaat voor de Eerste Kamer

Ben jij bevlogen, verknocht aan de inhoud en heb je goed ontwikkelde voelsprieten in de maatschappij? Kijk dan hier hoe je kunt solliciteren. Dat kan tot 26 september.

Op onze site vind je alle informatie die je nodig hebt. Bijvoorbeeld over de benodigde steunverklaringen, hoe je kunt solliciteren voor het lijsttrekkerschap en de profielschets. Na de verkiezingen zullen we in de Eerste Kamer samen met GroenLinks één fractie vormen. Zo maken we een sterk blok tegen het rechtse kabinet. Momenteel wordt er onderzocht of één gezamenlijke lijst ook mogelijk is. Daar informeren we de leden op een later moment over.

De Rode Draad

Op het congres in juni presenteerden we De Rode Draad. Een project waarin we opzoek gaan naar oplossingen voor de vraagstukken van nu. Hoe zorgen we er ook in deze tijd voor dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen? Of dat onze kinderen naar een fijne school kunnen en dat er liefdevolle zorg is voor de mensen die dat nodig hebben?

Daar hebben we nieuwe plannen voor nodig die passen bij de eisen van de moderne tijd. En de beste plannen bedenken we samen! Geef daarom via deze website, samen met vele andere leden, jouw mening over de uitdagingen waar ons land voor staat en welke oplossingen daarvoor nodig zijn.

Leesplezier in de nazomer

De zomer is voor veel mensen de tijd om eindelijk dat boek te lezen waar je maar niet aan toe kwam. Ook onze PvdA-politici lezen er graag op los. Maar: ze creëren ook regelmatig nieuw leesmateriaal. Voor wie aan het einde van de zomer nog wat te lezen zoekt, hebben we hier de leukste interviews en artikelen met onze politici verzameld.

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.