ONLINE VERSIE
De Meerpaal
De Meerpaal

Beste cursist,

Achter de schermen organiseren we onze eerste online open dag. Noteer 15 mei vast in je agenda, want dan zitten de docenten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt online workshops volgen en een puzzeltocht doen in een 3D-versie van De Meerpaal! In de weken na de Open Dag is het mogelijk om proeflessen voor alle cursussen aan te vragen en lessen te volgen op afspraak. Nodig vooral ook al je vrienden, buren, ooms & tantes uit voor deze online open dag. Dan maken we er samen weer een onvergetelijke dag van!

Hartelijke groet,
Margrit Vos, manager Meerpaal Academie.

Maak kennis met onze docenten

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan nieuwe filmpjes waarin onze docenten zich voorstellen. Hoe is de passie voor het vak ooit begonnen bij onze docenten? Wat kun je verwachten wanneer je les neemt? De eerste resultaten zijn nu te zien via onderstaande link. De komende tijd gaan er nog veel meer docenten voor de camera. De eerste filmpjes staan inmiddels al online. Houd onze sociale media in de gaten voor meer filmpjes.

> lees meer

Online Meerpaal Live

Samenspelen in een mooie theaterzaal. Mooi uitgelicht en met goed geluid. Op de theaterstoelen een verwachtingsvol publiek en dan een daverend applaus… dat zit er helaas nog steeds niet in. En daarom organiseren we een online voorspeelavond! Het haalt het natuurlijk niet bij de echte theaterervaring. maar we gaan er zeker iets leuks van maken. Op 21 april hoor en zie je zang, keyboard, piano en drumleerlingen live vanuit hun eigen huis! Deze Meerpaal Live vindt plaats via Zoom en is te bereiken via deze link: http://bit.ly/MPLive21april. Inloop vanaf 18.50 uur. Einde uiterlijk 20.00 uur. PS. Tip! Stuur deze uitnodiging door aan je familie en fans over de hele wereld. Zo kunnen zij er ook bij zijn!

Kunst met een grote K

“Ze spreken met hun handen. Wie hun taal verstaat, leest in iedere kwaststreek een vertelling; ontdekt een gedicht in elke kleur. Wie zich openstelt voor hun onbevangen blik op de wereld, onttrekt zich voor even aan de zwaartekracht, maar wordt tevens met beide benen op de grond gezet.”

Het Dag Atelier van De Meerpaal en G-Art werken al een aantal jaren samen. Het Dag Atelier en G-art geven bijzondere mensen de mogelijkheid om datgene te doen waar ze goed in zijn: de wereld mooier maken. De bijzondere werken die hier worden gemaakt, zijn nu vastgelegd in twee prachtige boeken: ‘Met de kippen…’ Auteur Stef Mangnus liet zich inspireren door de kunstwerken en schreef bij elk schilderij een gedicht. De boeken (€ 35,00 voor beide) zijn verkrijgbaar via: info@g-art.nu

Door weer en wind

Sinds half maart worden de danslessen van Dansschool De Meerpaal in de buitenlucht gegeven. Ook als het weer minder mooi is, staan onze leerlingen en docenten weer vol energie en plezier te dansen onder de luifel van De Meerpaal.

Praktijkexamens muziek

Op 5 juni doen een aantal muziekleerlingen mee met de HaFaBra-praktijkexamens. Ook als je niet lid bent van een muziekvereniging kunnen muziekexamens voor jou een leuke uitdaging bieden. Je start met een theorie-examen om vervolgens samen met je docent toe te werken naar het praktijkexamen. "In de periode naar zo'n examen toe zie ik leerlingen vaak boven zichzelf uitstijgen. Het werken naar een doel werkt zo motiverend. Zowel voor leerling als docent", vertelt dwarsfluitdocent Mariëlle Mud. We wensen de leerlingen weer veel succes met de voorbereidingen!

Kunstmarkt Dronten

Noteer zaterdag 3 juli vast in je agenda, want dan organiseert Kunstcollectief Dronten een kunstmarkt en wordt het Meerpaalplein volledig omgetoverd. Geniet van de vele kunstzinnige kramen en bewonder alle kunstenaars die aan het werk zijn. Van schilderen en edelsmeden, tot glasbewerking en keramiek; je komt van alles tegen. Ben je zelf een kunstenaar en wil je graag een kraam (v.a. € 35,00) huren neem dan contact op via: kunstmarktdronten6@gmail.com

5 O'Clock start ook met dansopleiding in Flevoland

Is dansen jouw toekomst? Dan is de 5 O'Clock class Flevoland de plaats waar jij je op een creatieve manier kan ontwikkelen, met behoud van jouw eigen identiteit. Na 25 succesvolle jaren alleen in Amsterdam te zijn gevestigd, start 5 O'Clock nu ook een dansvooropleiding in Almere voor de talentvolle jongeren in Flevoland. De 5 O'Clock Class van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is de meest veelzijdige allround vooropleiding voor dans die er in Nederland is. Je krijgt hier niet alleen fysieke dansondersteuning, maar je ontvangt ook coaching op mentaal/sociaal/creatief en maatschappelijk vlak. Enthousiast? Meld je dan via onderstaande link aan voor de workshop/auditiedagen op 16 mei in De Meerpaal!

> lees meer

Sing-a-long challenge Happy

Zing mee met de Meerpaal Jazz & Funkband versie van ‘Happy’. Gezien de titel mag het er super vrolijk uitzien, dus hang de slingers op en ga uit je dak! Je kunt kiezen uit de lead vocal of één van de koorstemmen, maar je mag dat ook beide doen. Stuur jouw filmpje via WeTransfer naar popschool@meerpaal.nl. Doe dat voor maandag 10 mei. Op 15 mei presenteren we het resultaat. Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar het bovenstaand adres.

> lees meer

Maakwerkplaats Pinkster Intensive

De Maakwerkplaats Pinkster Intensive! Een driedaagse  workshop voor jongeren van 14 t/m 21 jaar. ben jij klaar voor een creatieve rollercoaster waarin je wordt uitgedaagd als maker en performer in dans, theater en choreografie? Bij de Maakwerkplaats Pinkster Intensive gaan jongeren van 14 tot en met 21 jaar in drie dagen aan de slag om ideeën om te zetten naar beeldtaal. Je ontvangt input van de docenten en in samenwerking met het team creëren we output. Hierbij liggen creativiteit en commitment aan de basis. Jij bent onmisbaar in het eindproduct, omdat jij het eindproduct bent! Vanwege de geldende maatregelen zijn er beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan (uiterlijk voor 12 mei) via onderstaande link.

Waar: In de Meerpaal in Dronten
Voor wie: Jongeren van 14 t/m 21 jaar
Docenten: Amarinske Brands, Dian Knigge-IJkhout en Teresa Söntgen
Prijs: €165 (inclusief lunch)
Datum: 22 t/m 24 mei 2021
Tijd: 10.00 – 17 uur

> lees meer
De Meerpaal
De Rede 80, Dronten
0321 388 777 info@meerpaal.nl

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©