‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 24-03-2023

Kræftens Bekæmpelse vil have vished: Er svigtede kræftpatienter blevet vejledt godt nok om rettigheder og erstatning?

293 tarmkræft-patienter har ifølge en redegørelse fra Region Midtjylland ventet for længe på operation på en kræftafdeling på Aarhus Universitetshospital. Kræftens Bekæmpelse finder sagen rystende og fuldstændig uacceptabel og forventer, at sygehuset tager hånd om patienterne – både de, der venter på operation nu, og de mange, der har oplevet forsinkelser sidste år.
Læs mere her

Her er dine patientrettigheder

Patienter med fremskreden tarmkræft fik på Aarhus Universitetshospital forkert besked om mulighed for at blive opereret i udlandet. Det er ulovligt, ifølge juridiske eksperter. Læs om her, hvilke rettigheder du har som patient.
Læs mere her

- Når folk siger, at jeg ligner mig selv igen, bliver jeg dybt frustreret

Sofies børn er bittesmå, da hun går igennem et voldsomt kræftforløb. Det tager alt, hvad hun har i sig, at forholde sig til hamsterhjul og børnehavefester samtidig med kemo og angst for døden. Nu er kræften væk – men hun føler sig som et andet menneske, og hun bliver aldrig den samme igen.
Mød Sofie her

Sådan undgår du buffetfælden

Bugnende buffeter og store portioner leder ofte til automatisk overspisning og madspild, hvilket øger risikoen for overvægt, og belaster klimaet unødvendigt. Knap halvdelen fortsætter med at spise fra buffeten, selvom de er mætte. Overvægt øger risikoen for en lang række sygdomme, bl.a. type 2 diabetes, 15 kræftformer og hjerte-kar-sygdomme.
Få 3 gode råd

Kræftceller undslipper behandling mod hjernekræft

Forskning med bidrag fra Kræftens Bekæmpelse giver en forklaring på, hvordan hjernekræftceller af typen glioblastom undslipper behandling med midlet bevacizumab, som er en almindelig behandling af sygdommen. Resultaterne giver håb om, at man kan udvikle nye behandlinger, der kan ramme den livstruende sygdom.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Stod fem uger på livstruende lang venteliste: 'Da jeg blev åbnet op, var kræften for fremskreden'

(DR 23-03-2023)

Carsten Loop er en af de tarmkræftpatienter, der ikke er blevet opereret til tiden på Aarhus Universitetshospital. - Der er nogle kommandoveje, som ikke fungerer i det offentlige system. Hvor kæden brister. Altså jeg synes, at det er at være ligeglad med nogle mennesker, som i forvejen har det supersvært, siger Carsten. Han håber nu på, at hans historie kan være med til at belyse de alvorlige problemer, der er med kræftbehandlingen på mave- og tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. - Jeg synes, at det kunne være rart, at der blev placeret et ansvar, og at man ikke gentager de samme fejl.
Mød Carsten her

Anette Bekner ventede for længe på tarmkræft-operation: - Det her dør jeg af

(DR TV Avisen 24-03-2023)

Anette Bekner er én af de 293 tarmkræftpatienter , der har ventet for længe på en operation på mave- tarm kirurgisk afdeling på Aarhus Universitets Hospital. Ved forundersøgelsen får hun at vide, at hun kan opereres rask, men at lægen ikke kan overholde to ugers ventetid. - Jeg sidder der og er dødssyg og hvad gør man andet end at sige, det må jeg jo bare acceptere, siger Anette. Da lægerne åbner hende op efter fem uger har kræftens spredt sig.
Se indslag på TV Avisen her (toppen af udsendelsen)

Tv-deltager er uhelbredeligt syg, men lader sig ikke stoppe: - Vi er nødt til at gøre det nu, for det er nu, jeg kan

(TV2 23-03-2023)

I december 2015 sad Susie Rasmussen hos lægen og ventede på at høre resultaterne af nogle blodprøver. Hun havde i længere tid døjet med en bihulebetændelse, der ikke rigtig ville slippe. Men da hun sad på den lille klinik i Aalborg, var det ikke bihulebetændelsen, som lægen ville tale om. Hendes blodprøver så mærkelige ud. Hun havde formentlig myelomatose, sagde lægen. - Myeloma – hvad? Hvad for noget? Tænkte Susie Rasmussen. Hun kunne ikke engang udtale ordet. Hun havde aldrig hørt det før. Knoglemarvskræft, forklarede lægen.
Mød Susie her

Esben Dalgaard - Giver slip og græder i bilen

(eb.dk 23-03-2023)

Esben Dalgaard har besluttet at holde humøret høj trods sin kræftdiagose. Når han er alene i bilen, får han luft for de svære følelser. - Bilen er det sted, hvor jeg giver slip og får tænkt nogle ting igennem. Så har jeg ny energi, når jeg stiger ud og har fået lagt nogle ting på plads. For det er altså ikke et lyserødt billede at have fået stadie fire-cancer, understreger skuespilleren.
Mød Esben her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Vil du være en helt? Så meld dig som indsamler

Landsindsamlingsdagen den 16. april er en dag, hvor alle deltagere i fællesskab sætter fokus på kræftsagen. I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind. Alle der er involveret i Landsindsamlingen har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv.
Meld dig her