Charlotte Bouwman (26) heeft een levensbedreigende ziekte: ze is getraumatiseerd, heeft een persoonlijkheidsstoornis en is suïcidaal. Toch moet ze al 805 dagen op hulp wachten. Ze is niet de enige: in Nederland staan bijna 100.000 mensen op een wachtlijst

Beste John,

Charlotte Bouwman (26) heeft een levensbedreigende ziekte: ze is getraumatiseerd, heeft een persoonlijkheidsstoornis en is suïcidaal.

Toch wacht ze al 805 dagen op hulp. Ze is niet de enige: in Nederland staan bijna 100.000 mensen op een wachtlijst voor de geestelijke gezondheidszorg. Deze verhalen moeten gehoord worden, want in een land als Nederland kan dit echt niet.


Er moeten meer behandelplekken komen, minder marktwerking in de zorg en meer investeringen in personeel. En je zou denken dat het kabinet hier met spoed aan de slag gaat, maar het tegenovergestelde lijkt te gebeuren. Terwijl jongeren op de wachtlijst staan, sluiten elders in het land zorginstellingen. Duizenden mensen weten nu niet waar ze terecht kunnen.

Charlotte is er in ieder geval klaar mee. Sinds maandag zit ze op de stoep van het ministerie van Volksgezondheid. Om politici te confronteren met de gevolgen van falend beleid en hen te vragen de wachtlijsten aan te pakken.

Zo dapper! En ze inspireert veel mensen. Ook mij. En jij kan haar helpen. Samen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en hulpverleners schreef Charlotte het manifest #LijmdeZorg, dat wij van harte ondersteunen.

Al meer dan 30.000 mensen tekenden het manifest. Heb jij al getekend?

Vriendelijke groet,

Lisa Westerveld
Tweede Kamerlid GroenLinks

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from GroenLinks, please click here.