ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-01-2023
Er zijn nog 7 spelers over van de 22 basisspelers bij de vorige Klassieker

Op 20 maart 2022 werd de (voorlopig) laatste Klassieker gespeeld. Ajax won toen in de Johan Cruijff Arena met 3-2 van Feyenoord. Kijkend naar de opstellingen, valt op dat er héél veel spelers weg zijn bij beide ploegen. Sterker nog: van de 22 spelers die nog geen jaar geleden op het veld stonden, zijn er maar zeven van die ook deze Klassieker als speler van Ajax of Feyenoord zullen meemaken. Komende zondag staan Feyenoord en Ajax weer tegenover elkaar.


lees verder
Deze topwedstrijden maken je weekend nóg beter

Het is weer weekend en dus kunnen de voetballiefhebbers zich weer gaan verheugen op flink wat mooie wedstrijden in de buitenlandse topcompetities.  Na een mooi midweeks programma in de Europese topcompetities is het ook in je weekend genieten geblazen.

lees verder
Clubiconen Bertus Strating, Jan Verdriet en Remko ten Donkelaar over betaald voetbalperiode HVV Tubantia

Elf jaar ging HVV Tubantia door het leven als profclub. Van 1956 tot 1967 vormde Stadion Veldwijk het decor van diverse heroïsche gevechten, sensaties en decepties. Topscorer Bertus Strating, alias Het Kanon, en meestertechnicus Jan Verdriet maakten ze van nabij mee. Samen met clubicoon Remko ten Donkelaar blikt het tweetal terug op die periode. "In de restauratie van de trein op de terugreis namen we een uitsmijter en een biertje."

lees verder
Statistieken spreken in voordeel Ajax: de laatste uitslagen in De Klassieker

De rollen zijn omgedraaid in Amsterdam en Rotterdam. Waar Ajacieden de afgelopen seizoenen vol vertrouwen toe leefden naar De Klassieker, daar zijn het nu de Feyenoorders die met opgeheven hoofd aan komende zondag denken. Feyenoord is koploper in de Eredivisie met 37 punten in zestien wedstrijden, Ajax staat derde met 32 punten uit evenveel wedstrijden. De Rotterdammers zijn dus favoriet op basis van het huidige seizoen, maar wat zeggen de seizoenen hiervoor? Dit zijn de laatste uitslagen van De Klassieker.

lees verder
MVV-neven Tim Zeegers en Lars Schenk: "Natuurlijk sneuvelde er weleens iets"

Jarenlang voetbalden neven Tim Zeegers en Lars Schenk samen in de woonkamer, kelder of tuin bij Zeegers thuis. Nu spelen ze samen in De Geusselt bij het MVV waarvan ze droomden. Ze voetballen er in naam van hun familie, club en provincie. "Ja, er wordt bij ons in de kleedkamer veel Limburgs dialect gesproken."

lees verder
De top 5 van de Eredivisie kán na dit weekend op 3 punten van elkaar staan

Feyenoord gaat dit weekend in als trotse koploper van de Eredivisie. Het gat met de nummer twee, AZ, is vier punten en de gaten worden vervolgens allemaal maar groter. Die gaten kunnen na dit weekend redelijk worden gedicht, om op die manier een van de spannendste competities ooit te krijgen! Als Feyenoord namelijk in eigen huis De Klassieker verliest van Ajax, kán de complete top vijf op drie punten van elkaar komen. Let wel: dit is een 'wat als'. Feyenoord lijkt voor het eerst in tijden juist de favoriet te zijn tegen Ajax.

lees verder
Vijf oer-NEC'ers over 1983: "Ik had direct een fluim van een speler van FC Barcelona te pakken"

Degraderen, maar ook de bekerfinale halen. Een seizoen later als eerstedivisionist verwend met Europese confrontaties met Brann Bergen en als klapper FC Barcelona. De seizoenen 1982/83 en 1983/84 vormen bijzondere hoofdstukken in de clubgeschiedenis van NEC. Met Carlos Aalbers, Henk Grim, Anton Janssen, Frans Janssen en Sije Visser, vijf hoofdrolspelers uit die periode, kijken we terug. "De spelers van FC Barcelona maakten er een vies spelletje van."

lees verder
Rob Ravestein: "Het liefst hang ik de shirts op in mijn slaapkamer, maar dat mag niet van mijn vrouw"

Al bijna twintig jaar loopt hij rond bij ADO Den Haag: Rob Ravestein. Begonnen als rijvader voor het team van zijn zoon, uitgegroeid tot materiaalman. Geliefd door iedereen bij de club, en zelfs daarbuiten. Naast zijn passie voor de club, heeft hij een voorliefde voor het verzamelen van voetbalshirts. "Ik heb er een stuk of tweehonderd". 

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder