ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-03-2022
Eredivisie behoort tot de geduldigste competities van Europa wat betreft trainers

De voetbalcultuur verschilt per land in Europa enorm. Zo ook het beleid van de clubs. In het ene land wordt de trainer na een paar slechte wedstrijden de laan uit gestuurd, terwijl het andere land een competitie heeft waar de clubs meer geduld met hun oefenmeesters hebben. Hoe doet de Eredivisie het. Statistiekenbureau CIES zocht het uit.


lees verder
Samenvatting Nederland - Denemarken (4-2)

Het Nederlands elftal kan met een tevreden gevoel terugkijken op de oefenwedstrijd tegen Denemarken. De ploeg van Louis van Gaal speelde in het nieuwe 3-4-2-1-systeem en maakte daarin een prima indruk. De Denen werden met 4-2 verslagen en in die wedstrijd kende Christian Eriksen een prachtige rentree bij de nationale ploeg. 

lees verder
Gouden generaties: Hoe gaat het met de landen die de afgelopen jaren uitblonken op het WK onder 20?

Deze week valt een groot deel van de beslissingen voor het WK in Qatar. Het deelnemersveld ziet er nu al een stuk anders uit dan vier jaar geleden. Grote landen gaan het WK missen, terwijl andere landen terugkeren met gouden generaties. ELF Voetbal zocht uit of de landen die het de voorbije jaren goed deden op het WK onder 20 zich nu ook plaatsen voor het WK in Qatar.

lees verder
Interview Dani de Wit, AZ nummer 10: "Ik moest zorgen dat de bollen in een kist vielen"

Een blauwdruk voor de nummer 10 nieuwe stijl. Actief, trefzeker, vastberaden, gezegend met een onversneden winnaarsmentaliteit. En dat is in het geval van Dani de Wit geen toeval. De nummer 10 van AZ groeide als zoon van een bollenboer in Bovenkarspel op en zat zomers op de rooimachine. "Dan zat mijn vader op de trekker en stond ik achterop. Krachttraining kan ik je vertellen."

lees verder
Gerrit Nauber, Go Ahead Eagles-verdediger: "Uiteindelijk kozen we de dikste, haha"

Ze delen een kwaliteit: hun balgevoel. Waar Gerrit Nauber wekelijks de verdediging van Go Ahead Eagles gesloten probeert te houden, passes en voorzetten tracht te onderscheppen en medespelers aan het werk zet, daar haalt hond Cooper veel plezier uit het zo snel mogelijk terugbrengen van tennisballen. "Hij is lief en makkelijk. Al is hij nu in de publiciteit."

lees verder
De personele problemen van Ajax voor het duel met FC Groningen

Momenteel ligt het clubvoetbal stil vanwege de interlandbreak. Het duurt nog een week voordat de clubs weer actief zijn en één van de mooiste wedstrijden daarin is FC Groningen - Ajax. Voor de koploper wordt het een spannende wedstrijd, helemaal omdat het flink wat personele problemen heeft. Een overzicht. 

lees verder
ELF Voetbal nummer 3 is uit: met Edson Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit en de vier van OFI Kreta

Voor Nederlanders is veiligheid zo vanzelfsprekend dat ze vergeten wat een privilege het is. Daarop wees Edson Álvarez ons tijdens zijn lofzang op ons land. In de nieuwe editie van ELF Voetbal komt de middenvelder van Ajax uitgebreid aan het woord. Daarin ook interviews met Denzel Dumfries van Internazionale, AZ's nummer 10 Dani de Wit, Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen en oud-PSV'er DaMarcus Beasley.

lees verder
Wouter Burger: ‘De trainer mag bij mij aankloppen voor hulp’

Na zijn debuut in de vorige interlandperiode, mocht Wouter Burger zich gisteren wederom melden bij de selectie van Jong Oranje. De middenvelder van FC Basel blikt vooruit op de kwalificatieduels met Bulgarije en Zwitserland.

lees verder
Ruslan Valeev, oud-speler De Graafschap en FC Emmen start hulpactie voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne gaat helaas nog steeds in alle hevigheid door. Dagelijks worden gebouwen gebombardeerd, komen onschuldige burgers om het leven en ontvluchten honderdduizenden inwoners het land. Ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de verschrikkelijke gebeurtenissen. Oud-Eredivisiespeler Ruslan Valeev is druk bezig met een initiatief om zijn landgenoten te helpen.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Atlético Madrid - Granada CF20-04-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Arsenal FC - Manchester United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Leeds United23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - West Ham United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Everton FC23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen