Ernst Quispel is terug

1 year ago


Text only:

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Bekijk de e-mail in je browser
Christiaan Weijts vond in het archief van het Literatuurmuseum een vroeg manuscript van Advocaat van de hanen. Het bevindt zich op een plek waar je het niet meteen zou verwachten: in de nalatenschap van Boudewijn Büch...Hoe kwam dit manuscript van A.F.Th. van der Heijden in deze verzameling terecht?


Lees het artikel


M. Vasalis was van nature terughoudend over haar poëzie. Zo las ze haar gedichten vooral voor, teruglezen mocht vaak niet. Lieke Marsman ziet het als een voorrecht om de handgeschreven gedichten van Vasalis te lezen maar ervaart het tegelijkertijd als iets onkies.


Lees het artikel


‘Nescio’s verhalen gaan over de banaliteit van het bestaan, het wonder van schoonheid en het gevaar van idealisme, maar het is de achteloze precisie van zijn parlando taal, de ogenschijnlijke eenvoud, die de bladzijden zo heerlijk maakt om voor te lezen...’


Lees het artikel


Het Campert-symposium 2016 gaat over de literaire getuige. Niet alleen Duitse vernietigings- en concentratiekampen, maar ook Japanse kampen of de Gulag spelen een rol bij de auteurs die tijdens het symposium centraal staan. Wat kon er herinnerd en verteld worden en door wie, bijvoorbeeld vlak na de oorlog? Ook de tweede generatie heeft geprobeerd vorm te geven aan de verschrikkingen die hun ouders hebben meegemaakt. 
Vrijdag 25 november in het Literatuurmuseum in Den Haag, met o.a. Jessica Durlacher, Judith Herzberg, Marcel Möring en Nina Polak.


Koop kaarten


Lees meer artikelen en verhalen op
literatuurmuseum.nl


Copyright © 2016 Literatuurmuseum, All rights reserved.
Pas je instellingen aan of schrijf je uit van deze lijst 

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018