img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Festival: 2 Turven Hoog

Festival 2 Turven Hoog is het avontuurlijkste theaterfestival voor de kleintjes, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten én voor volwassenen. Met de mooiste theater-, dans- muziek- en muziektheatervoorstellingen uit Nederland en Europa, voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Als kers op de taart zijn er allerlei kunstwerken waar je aan mag voelen en waar je in kunt spelen.
Kom je kijken, dansen, ontdekken en spelen? Zaterdag 31 maart in Bibliotheek Stad en Haven.
img
Lees verder
img

Escaperoom in de nieuwe bibliotheek

Een Hackerrroom in de nieuwe bibliotheek ...?
Waarom een escaperoom in de bibliotheek? Valt er dan iets te leren of te ontdekken? Ja! En nog eens ja. Escaperooms zijn puzzelkamers die je uitdagen om op creatieve wijze uit de kamer te ontsnappen. Hiermee ontwikkel en train je allerlei vaardigheden die in de praktijk nuttig kunnen zijn. Denk aan onderlinge samenwerking, informatievaardigheden en toepassing van logica. En daarom ontwikkelt de nieuwe bibliotheek onze escaperoom met de naam: Hackerroom.
img
Lees verder
img

Expositie: Gewoon Natuur

In 2017 maakten de leerlingen van PrO Almere en het Buitenhout College een indrukwekkende kunstexpositie voor de nieuwe bibliotheek.
Ook dit jaar worden er een aantal kunstwerken tentoongesteld. Dit keer komt het thema Natuur (ook het thema van de Boekenweek) terug in hun kunstwerken. Met deze expositie laten de leerlingen op een bijzondere manier zien wat natuur voor ze betekent.

9 maart 2018 t/m 26 april 2018 | Bibliotheek Stad
Kosten: Gratis
img
Lees verder

Speaker's Night: Meer succes door persoonlijk leiderschap

Sprekersevenement waar experts en ervaringsdeskundigen hun kennis delen met het publiek.
Met zijn trainingen helpt Michel Nunes mensen om zich op authentieke- en creatieve wijze doelgerichter op te stellen in hun loopbaan. Monique Dekker helpt je, vanuit haar expertise op het gebied van zelfleiderschap, om het volgende niveau te bereiken en Dirceu da Silva vertelt hoe hij als coach mensen helpt om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden.

21 maart 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal
Kosten: Leden € 3,50 | niet-leden € 5,-
Lees verder
img

Film: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is komisch en tragisch tegelijkertijd. Met onvergetelijke en messcherpe dialogen. Grote winnaar van de Golden Globes en de Oscars!
De moeder van een vermoorde en verkrachte tiener kan het niet verkroppen dat er een jaar na dato nog steeds geen dader is opgepakt. Zij besluit de lokale sheriff onder druk te zetten en neemt een gedurfde stap en laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting ...

17 maart 2018, van 13:00 tot 15:00
20 maart 2018, van 19:30 tot 21:30
21 maart 2018, van 10:00 tot 12:00
Lees verder
img

Inloopspreekuur Belastingvragen

Het Gilde (VMCA) helpt je met je vragen met betrekking tot het invullen van je belastingpapieren.
Vanaf maart is het weer tijd om je belastingaangifte te doen. Heb je vragen over de aangifte van de inkomstenbelasting of wil je een toeslag aanvragen en weet je niet precies hoe dat werkt? Dan kun je op donderdagmiddag 22 en 29 maart en 5, 12, 19 en 26 april tussen 14.00 en 16.00 uur terecht bij het inloopspreekuur Belastingvragen in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad (in de nieuwe kamer op de 2e etage).
Lees verder
img

Biblyo top 3

Dit zijn deze week de meest gelezen artikelen op Biblyo!

1. Almere hotspots in de lente! van Sven Kraaijenbrink
2. Hoezo een escaperoom in de bibliotheek?! van Adham Laamraoui
3. Zeven redenen om veel abrikozen te eten van Evelien Waterman
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden