Gawalo
Online versie
ESCo’s drukken kosten aardgasloze gebouwen

Gasloos bouwen is duur. Een Energy Service Company (ESCo) kan uitkomst bieden. Een externe partij neemt dan de ontwikkeling, realisatie, investering en exploitatie van de duurzame energie-installatie op zich. 

Lees verder >
Brandstofcel op Nederlandse markt met steun Europa

Via het Europese PACE-project willen de vijf grootste leveranciers van brandstofcel-micro-WKK’s voor 2021 minstens 2.800 toestellen geplaatst hebben in tien Europese landen. Ook de Nederlandse markt willen ze daarbij intensief gaan bewerken.

Lees verder >
Stadsverwarming populairder dan warmtepomp

Bijna de helft van de Nederlanders is nu bewuster bezig met de verschillende mogelijkheden voor aardgasvrije warmte dan vijf jaar geleden. Ruim een derde ziet stadsverwarming als het beste alternatief voor verwarming op aardgas. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Wasco wijst je de weg!
Wasco is dé installatiegroothandel waar je terecht kunt voor kennis, advies en erkende opleidingen over duurzame energiesystemen. Onze afdeling Techniek helpt je graag bij jouw duurzame energieprojecten voor de woningbouw en kleine utiliteit, voor zowel nieuwbouw als renovatie.
NTR 3216 voor gebouwriolering herzien

De NTR 3216 is herzien. De aanpassing was nodig omdat de norm NEN 3215 voor gebouwriolering in 2018 is gewijzigd met een aanvullingsblad A1.

Lees verder >
Elektrische verwarming als hoofdverwarming

Of elektrische verwarming geschikt is als hoofdverwarming, is afhankelijk van veel factoren. Ook de soort verwarming die is toegepast, speelt hierbij een rol. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Utiliteitsbouw: het juiste product op de juiste plaats

Opdrachtgever, architect, adviesbureau, groothandel of installateur; elke professional wordt vaak geconfronteerd met tijds- en gelddruk. We gunnen ons vaak geen tijd voor een onderzoek naar de beste leverancier, en vertrouwen op onze soms verouderde of beperkte kennis van de markt.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmtepomp? Kwaliteit leveren!
Eind februari pleit hoogleraar TU Delft Laure Itard, voor certificering voor het installeren van álle soorten warmtepompen. Begin maart roept DHPA op tot meer kwaliteitsborging. Steeds meer partijen zien het belang van certificering bij warmtepompen. STEK biedt die certificering!
Vakbase W-installatie
Hoe monteer je leidingen van cv-systemen?

Cv-leidingen moeten zo worden aangelegd dat zij voldoende mogelijkheid bieden voor het opvangen van expansie als gevolg van temperatuurverhoging. Ook moeten we een goede ontluchting waarborgen. Om energieverlies te voorkomen laten we voor de isolatie voldoende afstand tussen de leidingen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
LESSONS LEARNED & NEXT STEPS
Op de BIM praktijkdag worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen. Meld u vandaag nog aan.
Whitepaper
Comfortabele warmwatervoorziening

Er zijn enkele vuistregels om een goede berekening te maken voor de warmtapwatervoorziening. In deze gratis whitepaper van de redactie van
Gawalo leest u daarover meer met enkele praktische rekenvoorbeelden.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Voor koplopers in RENOVATIE
Dé vakbeurs voor snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren - voor beslissers in onder meer de bouw en installatie. Een optimaal umfeld voor gerichte kennisdeling en business! Met een compleet aanbod op de beursvloer, een stevig kennisprogramma in de theaters.
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright