Bekijk de recepten en deel het resultaat! Bekijk hier de online versie
Probeer de recepten zelf eens! Eet smakelijk!
Beste meneer/mevrouw ,

Eén op de drie kinderen is ondervoed of juist te zwaar. Dat is de schokkende conclusie van The State of the World’s Children. In dit rapport laat UNICEF elk jaar aan de wereld weten hoe het met kinderen gaat. In 2019 zoomen we in op kinderen en voeding.

Wist je bijvoorbeeld dat chronische ondervoeding kinderen blijvend op achterstand zet? En dat nog niet eens de helft van de kinderen groente en fruit eet?

1 op de 3   Hoe kan ik helpen?
Deel je menu
Deel zelf je menu

De afgelopen weken hebben we in verschillende media aandacht gevraagd voor kinderen die slecht gevoed zijn. Dit deden we met de oproep #deeljemenu. Door je menu te delen kun je kinderen helpen.

Daarvoor willen we ook wat terug geven. Daarom vind je hieronder verschillende heerlijke gerechten die je makkelijk thuis kunt maken. Een recept van onze speciale ambassadeur Audrey Hepburn bijvoorbeeld, uit haar eigen kookboek. En wereldgerechten uit een aantal landen waar UNICEF actief is: Guatemala, Zuid-Afrika en India.

Vind je het leuk om het resultaat van jouw lekkerste recepten ook met ons te delen?
Dat gaat zo: maak een van de gerechten hieronder en deel ze op Facebook en/of Instagram met de hashtag #deeljemenu. Zo geef je onze campagne voor chronisch ondervoede kinderen extra aandacht.

Houd je het liever simpel? Gewoon een gift geven kan natuurlijk ook!

Meer over #Deeljemenu  
Wij staan voor kinderrechten
 
Recht op goed eten
Artikel #24
Om goed te kunnen groeien...
... hebben kinderen goede zorg nodig. Gezonde en gevarieerde voeding hoort daar bij. Meer kinderrechten
 
Audrey Hepburn in Ethiopie
Koken met Audrey Hepburn

Filmster en UNICEF-ambassadeur Audrey Hepburn hield van koken, blijkt uit 'Bij Audrey thuis'. Zoon Luca Dotti bundelde voor dit boek naast brieven en foto’s ook vijftig recepten die bij Audrey in de keuken favoriet waren. Wat dacht je bijvoorbeeld van tricolore salade caprese als voorgerecht, kipcurry als hoofdgerecht en chocolademousse à la Het Witte Huis toe? 

.

Ik wil Audrey's recepten  
Guacamole
Guacamole volgens de Maya’s

Tijdens de actie 'Deel je menu' vragen we extra aandacht voor Guatemala. In dit land is bijna de helft van de kinderen chronisch ondervoed. Het is ook een van de landen waar avocado’s oorspronkelijk vandaan komen, alleen eten wij ze in veel grotere hoeveelheden (39 miljoen kilo per jaar volgens het CBS) dan de Guatemalteken. Daarom is dit gerecht een heel toepasselijke om te delen!

Ik wil het recept  
Stoofschotel
Zuid-Afrikaanse Butternut Soep
De butternut squash of flespompoen smaakt zoet en nootachtig. In Zuid-Afrika maken ze er heerlijke (vegetarische) soep van.
Ik wil het recept  
Chai thee
Indiase chai
In India, Turkije, Rusland en nog een handvol andere landen is chai het woord voor thee. Er is dan ook geen vast recept, maar dit spicy zusje van de gewone thee met melk is hoe dan ook de moeite van het proberen waard.
Ik wil het recept  
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden