ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-11-2022
Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"

In elk voetbalteam zit wel iemand die zijn voetbalbroek soms inruilt voor een lolbroek. De grappenmaker van de kleedkamer is de nachtmerrie van de andere spelers. Zijn streken zijn soms ordinair, soms melig, maar achteraf buldert iedereen van het lachen. Vandaag spreken we RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen die zelf nooit goed oplet.  


lees verder
Samenvatting Nederland - Qatar (2-0)

Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het WK. De ploeg van Louis van Gaal speelt tot dusver geen geweldig toernooi, maar weet op de beslissende momenten wel te winnen. Als koploper van groep A is de eerste opponent in de knock-outfase de  Verenigde Staten. 

lees verder
Win het boek van Ajax-aanvoerder Tadic, Ultieme prof van auteur Sander Zeldenrijk

Dusan Tadic verruilde het Engelse Southampton in de zomer van 2018 voor een nieuw avontuur bij Ajax. En een avontuur werd het! De aanvaller kwam als ervaren speler in een jonge, uiterst getalenteerde groep voetballers terecht. Het sein voor een mooie succesreeks. Dat is nu allemaal te lezen in een dikke biografie. Auteur Sander Zeldenrijk schreef Tadic, ultieme prof.

lees verder
Daan Klinkenberg thuis in Scandinavië: “Vlak voor ons huis schoten bendeleden elkaar neer”

Een week per jaar naar de Spaanse zon was voor Daan Klinkenberg (26) vroeger genoeg. Reizen en avontuur was niet aan hem besteed. Drie jaar geleden veranderde dat. Hij vertrok bij FC Volendam en zocht het voetbalgeluk in Finland. Inmiddels mag de linkspoot zich ‘Mister Scandinavië’ noemen. Hij woonde tussen de bergen, kwam in een gangoorlog terecht en kocht een levensvoorraad sjaals.  

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder
36 Fransen en 5 Nederlanders: Deze spelers representeren op het WK een ander land dan hun geboorteland

Niet elke speler op het WK is geboren in het land waarvoor hij uit komt. Dat kan liggen aan het land waar de ouders van die speler op dat moment woonden, Marcus Thuram van Frankrijk werd bijvoorbeeld in Italië geboren omdat zijn vader daar destijds speelde, maar sommige spelers hebben ook voor een ander land gekozen om de kans op WK-deelname te vergroten. Welk team heeft de meeste spelers die eigenlijk in een ander land werden geboren?

lees verder
Leonel Miguel streeft droom na in Spanje: “Tussen de trainingen door houden sommige teamgenoten een siësta”

Zeg Spanje en menigeen denkt aan lekker eten, heerlijk weer en historische gebouwen. Leonel Miguel denkt bij het land echter aan heel iets anders. Zijn balkunsten brachten hem naar de Spaanse club Sporting Gijón. In de kuststad hoopt hij zijn definitieve doorbraak naar het profvoetbal te zetten.  

lees verder
Laat het Nederlands elftal zien dat je ze support

Ben jij al klaar voor het WK? Haal dan snel jouw oranje versiering in huis. Zo kun jij alvast je huis versieren om het Nederlandse elftal te laten zien dat je ze support. Er zijn verschillende manieren waarop je de wedstrijd kunt bekijken. Organiseer samen met de buurt een buurtbarbecue en regel een groot scherm. Zo kun je de hele straat versieren en iedereen moet natuurlijk oranje gekleed komen. Is het niet zo lekker weer? Dan geef je een wk feestje thuis. Ook hier heb je voldoende decoraties die je kunt inslaan om je huis helemaal in thema te versieren. Haal de koude dranken en hapjes maar vast in huis.

lees verder
Deze vijf Ajax-talenten gaan voor het eerst mee op een trainingskamp

Ajax gaat met een sterk verjongde selectie op trainingskamp naar Marbella. Door de vele WK-afwezigen heeft Alfred Schreuder voor een aantal opvallende talenten gekozen. Deze vijf spelers zaten nog nooit in een trainingskampselectie van Schreuder. 

lees verder