Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ETL en curator B&P vechten geschil over mislukte miljoenendeal uit bij Gerechtshof
De internationaal actieve Duitse accountancygigant ETL en de curator van de failliete Nederlandse accountantsketen B&P Groep stonden afgelopen woensdag tegenover elkaar bij het Gerechtshof in Arnhem. Inzet van het langslepende geschil is een mislukte miljoenendeal, die volgens betrokkenen uiteindelijk mede tot de ondergang leidde van het enige jaren geleden veelgeprezen B&P.
Lees verder »
Verkoopbemiddelaar superjachten verdacht van niet melden ongebruikelijke transacties
De FIOD heeft gisteren een bedrijfspand in de provincie Noord-Brabant doorzocht in het kader van een onderzoek naar het niet (tijdig) melden van ongebruikelijke transacties door een onderneming die bemiddelt bij de verkoop van superjachten uit Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Wanneer is een subsidie belast met btw en wat zijn de gevolgen? Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en de ontvanger van de subsidie? Welke btw(compensatiefonds) aspecten zijn belangrijk met het oog op subsidies? Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van btw? Joep Swinkels praat je op 4 maart bij aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Dit willen de partijen (2): ChristenUnie
Accountancy Vanmorgen duikt in de verkiezingprogramma’s van politieke partijen en kijkt naar wat voor ondernemers van belang is. Waaruit kunt u van 15 t/m 17 maart kiezen? Dit wil de ChristenUnie.
Lees verder »
Deadline melding grensoverschrijdende fiscale constructies nadert
Sinds 1 januari 2021 moeten intermediairs (waaronder accountants en belastingadviseurs) en belastingplichtigen mogelijk agressieve grensoverschrijdende fiscale constructies melden bij de Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De fiscale aspecten van gemeentelijk vastgoed zijn complex en er leven veel vragen

Weet jij wat verhuur is en wanneer sprake is van ‘verhuur-plus’? Wanneer kun je opteren voor een met btw belaste huur of levering en hoe moet je de btw aftrek bepalen? Wat betekenen de btw en bcf herzieningsregels? Joep Swinkels geeft je op 11 maart een online update en beantwoord al je vragen.

Lees verder »
Fors deel NOW-steun terugbetalen? Minister beantwoordt Kamervragen
Minister Koolmees heeft Kamervragen beantwoord over het bericht dat ondernemers een fors deel van de NOW-steun plus een ‘boete’ moeten terugbetalen.
Lees verder »
Hof: belastingadviseur niet verantwoordelijk voor misgelopen teruggave btw
Een psychologe ziet waarschijnlijk niks meer terug van de ruim 14.000 euro aan btw die ze over 2013 en 2014 afdroeg. Na een arrest van de Hoge Raad waarin werd bepaald dat ook niet-BIG-geregistreerde psychologen onder de btw-vrijstelling voor psychologen vallen had ze de btw terug kunnen vragen, maar zowel de psychologe als haar belastingadviseur deden […]
Lees verder »
AV-Peilstok
PEILSTOK | Trend 1. Accountants zien 2021 zonnig in

Accountants en administrateurs zijn optimistisch over de markt. Dat blijkt uit een peiling van Accountancy Vanmorgen die in januari is gehouden. Slechts tien procent van de respondenten van de Accountancy Vanmorgen Peilstok rekent op een omzetdaling in 2021. Driekwart voorziet dit jaar een omzetgroei van meer dan 2 procent.

Lees verder »
Vijlbrief denkt aan versoepelde afbetaling belastingschulden
Voor ondernemers met opgelopen belastingschulden als gevolg van de coronacrisis zit afstel er waarschijnlijk niet in, maar mogelijk wel meer uitstel van betaling. Demissionair staatssecretaris Vijlbrief van Financiën overweegt om bedrijven toestemming te geven hun belastingschuld later af te betalen en de betaling uit te smeren over een langere periode.
Lees verder »
Kabinet verhoogt TVL en voorraadsubsidie 
Het kabinet heeft besloten om de maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) in het eerste en tweede kwartaal van 2021 te verhogen. Ook wordt in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel verhoogd van 200.000 euro naar 300.000 euro.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met welke KPI’s stuur je je accountantskantoor aan en hoe kom je eraan?

KPI’s (Key Performance Indicators) zijn ‘hot’. Een beetje moderne manager kan er niet buiten. Hoe kunnen KPI’s zinvol worden ingezet ter ondersteuning van de aansturing van jouw accountantspraktijk? En wat is de rol van Power BI? Jacob den Houting, registeraccountant en directeur bij Qics, zet de belangrijkste KPI’s voor je op een rijtje.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Bedrijven in de knel doordat tijdige betaling TVL uitblijft’
Entrpnr Group opent nieuwe vestiging op Curaçao
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk
Accountancy Vanmorgen
9 maart 2021
Yuki Expert Sessions met Rens Lieman: De impact van een on demand economie
Yuki
11 maart 2021
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
29 maart 2021
VACATURES
New Business Development Manager
Yuki
Adviseur MKB – Lochem
de Jong & Laan
Lochem
Assistent accountant
Rousch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN