Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 11 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Europese Commissie: grens BTW-vrijstelling flink omhoog
De ministers van Financiën van de EU hebben overeenstemming bereikt over aanpassingen in het Europese BTW-stelsel. Voor MKB-bedrijven wordt onder meer de grens voor vrijstelling van omzetbelasting in 2024 flink verhoogd naar € 85.000 voor bedrijven die alleen nationaal opereren. Verder gaan gegevens over online aankopen worden ingezet bij de bestrijding van fraude.
Lees verder »
FRC zinspeelt op gedwongen splitsing grote accountants
De Britse toezichthouder FRC heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid met een oproep tot het opsplitsen van de advies- en auditafdelingen bij de grote accountantskantoren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leveren uw cliënten informatie onvolledig of te laat aan?

Schrijf u dan nu in voor een van onze gratis demosessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
‘Nederland moet niet uit de pas lopen met lijst laagbelastende staten’
Volgens de NOB kan Nederland bij het bestrijden van internationale belastingontwijking beter aansluiting zoeken bij de OESO-norm en de EU-richtlijnen op dat gebied. ‘Het bedrijfsleven en het vestigingsklimaat zijn niet gebaat met een door Nederland eigenhandig geformuleerde norm.’
Lees verder »
Fiscalisten doen voorstel voor alternatief fiscale eenheid
Fiscalisten Ruud van den Dool en Mark Nieuweboer werken aan een voorstel om de fiscale eenheid af te schaffen en in de plaats daarvoor een winstoverdrachtfaciliteit te introduceren. Later deze week maken ze de details bekend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je administratiekantoor succesvol!

Lees in deze gratis whitepaper hoe jij klanten vindt en houdt, je vindbaar bent voor potentiele klanten, hoe jij je kunt onderscheiden van andere kantoren en met met welke juridische aspecten je rekening moet houden.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nog veel vragen over toepassing KOR 2020

De nieuwe Kleineondernemersregeling (KOR 2020) roept in de praktijk op onderdelen nog veel vragen op. Onder meer over het privégebruik van roerende investeringsgoederen, zoals auto’s en zonnepanelen.

Lees verder »
Verzuim door werkstress kost bijna 3 miljard
De kosten van verzuim door werkstress zijn opgelopen tot € 2,8 miljard per jaar, hebben TNO en het CBS becijferd in het kader van de week van de werkstress. In 2018 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten. TNO adviseert een integrale aanpak om werkstress duurzaam te verlagen.
Lees verder »
‘Nieuwe CO2-heffing levert niets op’
De nieuwe CO2-heffing op basis van een minimumprijs, die vanaf 1 januari volgend jaar geldt voor elektriciteitsproducenten, levert de schatkist niets op, schrijft het FD.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De 4 grootste misverstanden over digitaal ondertekenen

Het gebruik van digitaal ondertekenen wordt steeds normaler voor bedrijven, maar toch blijven er enkele hardnekkige misverstanden bestaan. Daardoor worden nog te veel contracten en offertes geprint en met de pen ondertekend. In deze blog lees je meer over de misverstanden rondom digitaal ondertekenen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Dag van de BV
NBA Opleidingen
19 november 2019
Pensioenactualiteiten
Fiscount
19 november 2019
Cursus Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo!
Fiscaal Vanmorgen
26 november 2019
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Ervaren Assistent Accountant | Accounting Products
Auren
Amstelveen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN