Ontdek de natuur met Roots - 07 februari
Roots

Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2019

DOE MEE EN WIN!

Heb jij een ontroerende, inspirerende of juist bijzonder mooie natuurfoto gemaakt? Stuur die dan nu in voor de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Je kunt fantastische prijzen winnen, waaronder de nieuwste camera van Nikon t.w.v. € 2.899. En je dingt mee naar een plekje in de Roots Natuuragenda van 2020. Nieuw dit jaar is de publieksprijs.
Foto: Ellis Pellegrom

Roots

Natuurommetje

SPETTEREND STINSENFEEST

Blauw, geel, roze, alle tinten paars en wit. Heel veel wit. Stinsenplanten zijn de eerste bloeiers van het nieuwe jaar. Rond de Friese landhuizen Dekema State en Martenastate komen ze tussen januari en mei allemaal voorbij. Ontdek het met het 5,6 km lange natuurommetje van Roots.
Foto: Marcel van Kammen

Roots

Natuurweetje

HOUTWORM OF NIET?

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld:zijn houtwormen een soort wormen?

Roots

Vogelen

ROFFELAARS

Aan het eind van de winter en begin van het voorjaar, timmeren veel spechten opvallend hard op de bomen. Maar waarom doen ze dat?
Foto: iStock

17 BOSTOCHTEN

In De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland vind je 17 avontuurlijke natuurroutes door de meest bijzondere bossen in Nederland. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos.

 

De gids is ook te gebruiken als veldgids: al wandelend leer je bomen herkennen aan de hand van hun bladeren en je duikt in de wereld van de paddenstoelen en andere bosbewoners. Tot slot bevat de gids ook een overzicht met 12 bijzondere bossen in Nederland.

Roots
Roots

Natuurinspiratie

BOOMKNOP ALS LENTEBELOFTE

In de winter verschijnen de eerste boomknoppen. De ene soort wat uitbundiger dan de andere, maar als je goed kijkt zie je in de donkere winterdagen al de voorbodes van de lente. Rootsredacteur René Alblas schreef er een mooi natuurblog over, met tips voor zoekkaarten.
Foto: Goedele Smeyers

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer