Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Europees Hof haalt streep door publieke toegankelijkheid UBO-register
Het Europese Hof van Justitie heeft dinsdag uitgesproken dat de toegankelijkheid van het UBO-register voor het grote publiek ‘een ernstige inmenging vormt in de grondrechten op eerbiediging van het privéleven en bescherming van persoonsgegevens’. Daarmee wordt een streep gezet door de algemene openbaarheid van het register.
Lees verder »
Dga failliet accountantskantoor moet stoppen met innen schadevergoeding bij belastingadviseur
Een accountantskantoor nam in 2003 een belastingadviespraktijk over. Bijna twintig jaar later vechten de dga van het inmiddels failliete accountantskantoor en de voormalige exploitant van de belastingadviespraktijk nog altijd een geschil uit over de koopovereenkomst. De rechtbank Midden-Nederland sprak zich eerder dit jaar uit over de kwestie, blijkt uit een recent gepubliceerd vonnis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Coming Soon 2023

Op 14 december blikken we vooruit op het komende jaar. Wat denken we dat er staat te gebeuren? Maatgevende experts schetsen welke risico’s en kansen zij zien op hun vakgebied. En vervolgens leggen we samen de link naar wat je daar als accountant of financial mee zou kunnen en wellicht mee zou moeten doen.

Bekijk het programma »
Hof: ING mag om oordeel accountant vragen, ondertussen wel voorwaardelijke toegang tot betaalrekeningen
ING mag twee ondernemers met coffeeshops en een handel in vaporisers voorlopig niet de toegang tot betaalrekeningen onthouden, heeft het gerechtshof Amsterdam geoordeeld. Wel weegt het belang van de bank bij betrouwbaarheid van de verstrekte financiële informatie dermate zwaar dat ING de toegang tot betaalrekeningen alsnog mag weigeren als geen bevestiging wordt verkregen van een […]
Lees verder »
Celstraffen geëist in agrarische fraudezaak, adviesbureau volgens OM criminele organisatie
Bij de rechtbank in Den Bosch stonden de afgelopen dagen meerdere verdachten terecht in een zaak over fraude in de agrarische sector. Het Openbaar Ministerie verweet een van de grootste agrarisch adviesbureau van Nederland een criminele organisatie te vormen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van je cliënt

In deze stoomcursus op 12 december bespreekt Prof. Bernard Schols de vijf dimensies van estate planning, te weten: het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en de internationale aspecten. Hij bespreekt zowel de actuele ontwikkelingen als de klassieke techniek.

Lees verder »
Blog | Rechtbank spreekt zich uit over BTW en diensten van M&A adviseurs/dealmakers
Als een M&A adviseur de verkoop van een bedrijf realiseert door de verkoop van de aandelen daarvan, dan is dat een van BTW vrijgestelde bemiddelingsprestatie, oordeelde de rechtbank Den Haag recentelijk. Ook besliste deze rechtbank dat de BTW op de overige kosten die samenhingen met de verkoop in dat geval slechts gedeeltelijk (50%) in aftrek […]
Lees verder »
FIOD heeft belastingadviseur uit Goirle in het vizier
De FIOD heeft donderdag een 59-jarige belastingadviseur uit Goirle aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in Breda. De man wordt verdacht van belastingfraude, meldt de opsporingsdienst. Zijn woning en een bedrijfspand in Tilburg zijn doorzocht, waarbij beslag is gelegd op fysieke en digitale administratie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom twee factor authenticatie onmisbaar is voor accountants

De gemiddelde internetgebruiker heeft zowel zakelijk als privé, gemiddeld 17 accounts. Hoewel al deze accounts beveiligd zijn met een wachtwoord en een gebruikersnaam, gebruiken we vaak dezelfde inloggegevens voor verschillende (online) diensten. Het probleem dat ontstaat wanneer een hacker ook maar één wachtwoord kent, is niet te overzien. Deze heeft hiermee direct toegang tot meerdere […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voorkomen en verlagen van stress op het werk: zo kan uw klant dat doen 

Langdurig ziekteverzuim door werkstress komt veel voor. Onderzoeken van CBS en TNO tonen aan dat 1,2 miljoen mensen last hebben van burn-outklachten. De totale verzuimkosten door werkstress bedroegen in 2019 meer dan 3 miljard euro. Ook voor uw klant kan verzuim door werkstress veel geld kosten. Om dat te voorkomen hebben we een aantal belangrijke […]

Lees verder »
Sectorrapport AFM: marktaandeel grotere OOB’s verder gedaald
De AFM heeft een sectorrapport over de accountancy gepubliceerd, dat de toezichthouder gaat gebruiken als bouwsteen om toezichtactiviteiten te prioriteren. De wettelijke controle van de jaarrekening wordt nu in meerderheid (55%) uitgevoerd door accountantsorganisaties met een reguliere vergunning (AO’s-RV), blijkt onder meer uit het rapport.
Lees verder »
Hoge Raad: ook compensatie transitievergoeding voor (semi-)diepslapers
Werkgevers kunnen ook aan (semi-)diepslapers de transitievergoeding betalen en die vergoeding ter compensatie bij UWV indienen, heeft de Hoge Raad onlangs geoordeeld.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Winkeliers treffen minder fraudeurs op zwarte lijst
Bijzondere beloningen vorig jaar met 5,6 procent gestegen
NOB: ‘Kabinet schetst verkeerd beeld van giften aan ANBI’s’
Gekorte klokkenluider start zoveelste rechtszaak tegen EY
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
30 november 2022
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en ZZP’ers – 1 december 2022
The Legal Company
1 december 2022
Masterclass BTW verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 december 2022
VACATURES
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Adviseur Corporate Finance (32-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Belastingadviseur Agro
Flynth
Meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN