ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-06-2024
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."


lees verder
Carvajal en Foden verkozen tot ESM Speler van de Maand mei, Real Madrid heerst in Team

Twee winnaars in de laatste maandverkiezing van het seizoen. Daniel Carvajal en Phil Foden delen de eerste plaats in de verkiezing van de ESM Speler van de Maand. Beiden ontvingen tien van de elf mogelijke stemmen. In het Team van de Maand zijn liefst vijf spelers van Real Madrid opgenomen. Voor het eerst dit seizoen kreeg geen enkele Nederlander een stem. Ook geen enkele speler uit de Eredivisie werd genoemd.

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Toplanden trappen laatste oefeninterlandserie richting EK af (samenvattingen)

Nog tien dagen en dan barst hét grote Europese voetbalfeest los in Duitsland. Voor EK-deelnemers staan er voor die tijd nog een aantal oefeninterlands op het programma. Gisteravond trapten onder andere Engeland, Duitsland en Kroatië deze laatste oefeninterlandserie voor het EK af. 

lees verder
Harry Kane officieel winnaar ESM Gouden Schoen, Zirkzee zakt nog plekje

Het seizoen 2023/24 zit er officieel op. Na de wedstrijd Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina van zondagmiddag kon ook de eindstand van de ESM Gouden Schoen officieel opgemaakt worden. Harry Kane is zoals verwacht winnaar geworden. Met ruime voorsprong op Serhou Guirassy en het duo Erling Haaland en Kylian Mbappé. De laatste wedstrijd bracht nog enkele kleine wijzigingen teweeg.

lees verder
Deze tieners maakten afgelopen seizoen de meeste minuten in Europa

Sommige clubs kiezen het liefst voor een routinier, terwijl andere clubs de voorkeur geven aan grote talenten. Welke tieners maakten afgelopen seizoen de meeste minuten in Europa? ELF Voetbal zet de top 5 voor je op een rij, met op nummer één iemand uit de Eredivisie.

lees verder
Scoor nu de officiële Nederlands elftal FUT Kaart bij Real FUT Card

In aanloop van het langverwachte EURO 2024 slaat Real FUT Card de handen ineen met de KNVB. De samenwerking resulteert in de lancering van twee officiële Nederlands elftal FUT Kaarten. De Futcards zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van Real FUT Card. Welke Nederlands elftal FUT Kaart is jouw favoriet? 

lees verder
De voetballers met de hoogste transferwaarde

Onderzoeksbureau CIES heeft een lijst opgesteld met de honderd meest waardevolle voetballers van dit moment. Vier Nederlanders hebben een plek veroverd, maar de duurste spelers zijn actief bij Real Madrid en Manchester City. Bekijk de top vijf hieronder.

lees verder
Harry Goudsblom, alias de Tietenman: "Dan knijpt zo’n steward een paar keer in mijn bh en is het goed"

Harry Goudsblom. Die naam zal niet bij elke Oranje-supporter een belletje doen rinkelen. Voeg de bijnaam 'de Tietenman' toe en de herkenning is daar. De 62-jarige Alkmaarder bezocht al meer dan driehonderd wedstrijden van Oranje. De laatste 28 jaar met de twee herkenbare bulten onder zijn shirt. Ook in Duitsland is hij weer van de partij. "De Europese titel? Daar heb ik alle fiducie in. Het finaleweekend is al geboekt."

lees verder
Deze clubs spelen volgend seizoen weer op het hoogste niveau

Na het spektakel gisteren in Rotterdam is het Nederlandse voetbalseizoen afgelopen. Willem II, FC Groningen en NAC Breda zijn volgend seizoen weer actief in de Eredivisie. Welke clubs zijn er in het buitenland gepromoveerd? ELF Voetbal gaat de top-5 competities voor je af.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder