NT e-mail
 
13-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Europees Parlement: 75% CO2-heffing scheepvaart in Ocean Fund
 
Het Europees Parlement wil driekwart van de toekomstige CO2-heffing voor de scheepvaart via een fonds, het Ocean Fund, teruggeven aan de sector.
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
NT TV: Leap24 over snellaadstations voor stadslogistiek
 
In deze uitzending van NT TV gaan we in gesprek met Pelle Schlichting van Leap24. Het bedrijf wil in korte tijd zijn netwerk van snellaadpunten voor bestelbussen en vrachtwagens uitbreiden naar veertig locaties. Maar wat komt er allemaal kijken bij zakelijk snelladen? En hoe gaat het bedrijf om met de schaarse netcapaciteit?
 
 
 
#
 
Handel met VK in North Sea Port weer op pre-Brexit niveau
 
‘In het eerste kwartaal van dit jaar zagen we de goederenoverslag met het Verenigd Koninkrijk met 6 procent groeien.’ Dat zei CEO van North Sea Port Daan Schalck deze week tijdens de Belgische economische missie in het Verenigd Koninkrijk.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Schenker blijft bij de overnames vooral op de kleintjes letten
 
DB Schenker blijft op het gebied van acquisities ver achter bij de overige expediteurs in de mondiale top 5. Zo kocht het grote dochterbedrijf van de Deutsche Bahn, ondanks de recordwinsten van bijna 1 miljard euro vorig jaar, slechts voor een klein bedrag van 28 miljoen euro nieuwe ondernemingen om het eigen landvervoer in Europa te...
 
 
 
#
 
Transportorganisaties: ‘Meer inzicht moet leiden tot minder CO2’
 
De Topsector Logistiek, Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland hebben een website gelanceerd waar transportondernemers hun CO2-uitstoot kunnen berekenen. Meer inzicht in de uitstoot zou volgens de organisaties moeten leiden tot meer inspanning bij transportondernemers voor de vermindering van de uitstoot.
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Lidl opent distributiecentrum in Almere
 
Budgetsupermarktketen Lidl heeft donderdag zijn nieuwe distributiecentrum in Almere officieel geopend. Vanaf maandag zal het pand volop in gebruik zijn.
 
 
 
#
 
DHL voegt 44 e-trucks toe aan distributievloot
 
DHL is van plan 44 elektrische vrachtwagens aan te schaffen voor gebruik op zijn Europese routes. De eerste vrachtwagens zijn inmiddels besteld bij Volvo Trucks.
 
 
 
#
 
Wanneer DAP en wanneer DPU bij Incoterms?
 
De conditie DAT (Delivered At Terminal) werd in 2010 ingevoerd maar werd in 2020 vervangen door DPU. Natuurlijk wordt een dergelijke ingreep niet zomaar gedaan. De ICC (International Chamber of Commerce) heef hier zeker heel wat nachtjes over moeten slapen.
 
 
 
#
 
Baggeraar Boskalis positiever gestemd over winst in 2022
 
Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is positiever gestemd over de winstgevendheid dit jaar, na een naar eigen zeggen goed verlopen eerste kwartaal. Het bedrijf verhoogt zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat voor 2022. De verwachting is dat het resultaat van 462 miljoen euro dat vorig jaar werd behaald wordt overtroffen. Eerder ging Boskalis uit van een...
 
 
 
#
 
Eerst vracht, dan vakantie
 
Het zal niemand ontgaan zijn: de vliegvakanties vanaf Schiphol zijn weer op gang gekomen. De boodschap van de vakantieganger is duidelijk. Naar de zon, met als gevolg lange wachtrijen tot vér buiten de vertrekhal, afgelaste of vertraagde vluchten en dan toch boze passagiers. Hoe het zó mis kon gaan in de keten, dat wordt nog...
 
 
 
 
TRANSPORTPOLITIEK
 
#
 
Brussel roept hulp vervoerders in voor graanexport Oekraïne
 
Om Oekraïne te helpen zijn graanoogst zo snel mogelijk naar Europa uit te voeren roept de Europese Commissie transporteurs op met spoed extra vrachtwagens en mobiele graanladers naar de grenzen te sturen. Ook komt er een online platform om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en de logistiek te coördineren.
 
 
 
POLL
 
  Vaart maken met waterstof, ongeacht de kosten.  
 
 
stem Nee, de rendementsverliezen van waterstof zijn te hoog.
stem Ja, dat is onze enige kans energie-onafhankelijk te worden.
stem Nee, laat de markt zelf maar investeren.
stem Eerst maar eens de eerste echte projecten afwachten.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam