Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Europese Commissie zint op soepeler rapportageregels voor mkb
Met een mkb-verlichtingspakket wil de Europese Commissie de lasten voor het mkb gaan versoepelen. Een van de voorstellen is het oprekken van de mkb-definitie, zodat meer bedrijven straks vrijgesteld zijn van de CSRD-rapportagerichtlijn.
Lees verder »
NBA komt met wegwijzer om makkelijker continuïteitsproblemen te herkennen
De werkgroep Continuïteit van de NBA heeft een hulpmiddel ontwikkeld waarmee accountants makkelijker continuïteitsproblemen kan identificeren bij organisaties.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Netwerken, leren, inspiratie opdoen en nieuwe software ontdekken

Ontmoet sprekers zoals Team Jumbo-Visma CEO Richard Plugge, founder van de Pindakaaswinkel Michiel Vos en Dick de Waard over European Sustainability Reporting Standards. Door de verschillende podia, workshops, (software)partners en natuurlijk alle andere accountants, is er altijd een moment om nieuwe kennis en inspiratie op te doen.

Scoor direct jouw ticket »
Visma doet weer overname
Visma heeft zijn positie op de markt voor accountancysoftware verder versterkt met de overname van het van origine Belgische Silverfin, dat ook een vestiging heeft in Voorschoten.
Lees verder »
Onderzoek naar genderdiversiteit wint KPMG-duurzaamheidsprijs
Tessa Kraak, student van de Amsterdam Business School, heeft de jaarlijkse duurzaamheidsprijs van KPMG Nederland gewonnen. Ze onderzocht de relatie tussen genderdiversiteit in het topmanagementteam en de prestaties binnen het bedrijf. Ze ontdekte dat genderdiversiteit binnen zulke teams een positieve invloed heeft op aandacht voor duurzaamheid en digitalisering binnen de organisatie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer kun je personeel detacheren zonder btw?

Gemeenten, provincies, onderwijs- en zorginstellingen en andere organisaties gaan steeds meer (onderling) personeel detacheren. Detacheren van personeel is belast met btw maar er zijn talloze uitzonderingen. Joep Swinkels heeft voor jou een compleet overzicht gemaakt en bespreekt deze op 4 oktober tijdens een korte online cursus.

Lees verder »
KENNISPARTNER
“Ik sta even stil en dat is al een hele vooruitgang…”
Het principe “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang” (uitspraak van Bertold Brecht) blijkt ook in de accountancybranche van onschatbare waarde te zijn. Toch wordt dit vaak niet onderkend.  Het principe “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang” (uitspraak van Bertold Brecht) blijkt ook in de accountancybranche van onschatbare […]
Lees verder »
Fiscus start nieuwe wervingscampagne
De Belastingdienst is maandag begonnen met een nieuwe wervingscampagne onder de noemer ‘Ontdek wat jij als medewerker kunt doen voor de Belastingdienst’. Toegevoegde waarde bieden voor de maatschappij is een van de kernpunten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De zorgplicht van een accountant ten aanzien van een derde bij niet-wettelijke taken
Mieke Koot, claimsmanager bij VLC & Partners business professionals, bekijkt een zaak op het gebied van beroepsaansprakelijkheid. Heeft de accountant een zorgplicht ten aanzien van derden?
Lees verder »
Kaag: ‘Hogere bankenbelasting slecht voor concurrentiepositie’
Een hogere bankenbelasting ondergraaft de concurrentiepositie van Nederlandse banken ten opzichte van branchegenoten in andere Europese landen, waarschuwt demissionair minister Kaag (Financiën) in de Financial Times. Zij vindt het voorstel van onder meer haar partij D66 een verkeerd signaal aan het bedrijfsleven.
Lees verder »
Boekhouder aangehouden voor btw-fraude
De Fiod heeft afgelopen dinsdag een 54-jarige boekhouder aangehouden op verdenking van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting van zijn onderneming. Hij wordt vanwege zijn beroep strafrechtelijk aangepakt.
Lees verder »
KLM bezorgd over overstappersbelasting
KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Omzetstijging Deloitte, winst wel flink gedaald
Hof oordeelt over Wwft-verantwoordelijkheid ING tegenover schuldeisers frauderende stichting
Fiscus kondigt aanmaningen aan na intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 oktober 2023
Even voor de duidelijkheid: Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Extendum
5 oktober 2023
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
8 november 2023
VACATURES
Accountant/Bookkeeper (Part-Time)
Jobs in Finance
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb
KRC Van Elderen
Zwolle
Werkstudent accountancy audit
Moore MTH
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN