Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Vrijdag 10 december 2021
 
 

In de kijker

   
 
2022 is het Europese jaar van de jeugd

Zoals blijkt uit het EU-jeugdrapport 2021 heeft de pandemie jongeren zwaar getroffen en getekend. Om alle Europese jongeren te ondersteunen, zet de Europese Unie 2022 in het teken van haar jeugd. Nationale activiteiten, evenementen en projecten die door jongeren zijn aangedreven zullen in 2022 het licht zien. Wil je graag jouw ideeën hierrond delen? Vul dan voor 15 december de bevraging rond het voorstel van een besluit in.

 
Coronacrisis heeft grote impact op jonge kinderen

De coronacrisis heeft een grote impact op het welbevinden van jonge kinderen in Vlaanderen. Ze voelen zich minder goed in hun vel, hebben minder vertrouwen in de toekomst en zijn minder tevreden over hun leven in het algemeen. Dat blijkt uit onderzoek van het Jeugdonderzoeksplatform (UGent, VUB en KU Leuven) in samenwerking met de HOGENT.

 
OSLO-standaardisatietraject voor jeugd- en cultuurinfrastructuur

Om een gezamenlijke taal rond cultuur- en jeugdinfrastructuur vast te leggen organiseren we een OSLO-standaardisatietraject. Dat moet bijdragen tot een vlottere data-uitwisseling tussen digitale toepassingen. Het traject loopt van december 2021 tot en met april 2022 en omvat verschillende stakeholderworkshops.


 

 

Subsidies

   
 
Projectoproep: bovenlokaal jeugdwerk met jeugd met een handicap

De Vlaamse Regering kent jaarlijks projectsubsidies toe aan vrijwilligersorganisaties om een bovenlokaal jeugdwerkaanbod te organiseren met kinderen en jongeren met een handicap. Het project kan bestaan uit een of meerdere activiteiten, vormingen en/of materiaalaankopen. Dien je aanvraag ten laatste op 1 februari 2022 in.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium