‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 21-10-2020

Eva har levet med en hjernetumor i 16 år: 'Jeg tror på, at forskningen kan hjælpe mig'

I 2004 fik Eva Lillesøe Hansen at vide, at hun har en tumor i hjernen. To gange er hun blevet opereret, og sidste år fik hun protonterapi på Dansk Center for Partikelterapi. Hendes tumor forsvinder ikke, men hun oplever, at ny forskning og behandling har givet hende mere tid.
Læs Evas historie her

Flere kræftpatienter får adgang til strålebehandling med protoner

Dansk Center for Partikelterapi åbnede i januar 2019 og behandler kræftpatienter med protonbehandling, som er en avanceret og meget præcis form for strålebehandling. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskning i protonbehandling med over 50 millioner kroner.
Læs mere her

Danmark har markant fremgang i overlevelse efter kræft

Danmark har taget et kvantespring, når det gælder kræftoverlevelse, og fremgangen er langt større end i de øvrige nordiske lande. Det viser et nyt studie af kræftoverlevelsen i Norden. 'Vi ser nu resultatet af en massiv indsats på kræftområdet de seneste 20 år, og det er vigtigt at holde fast,' siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker.
Læs mere om, hvorfor mange flere overlever kræft i Danmark

Knæk Cancer sætter markante aftryk på kræftsagen

I år er det niende gang, at TV 2 og Kræftens Bekæmpelse samler danskerne om Knæk Cancer. De mange penge, som er indsamlet, bliver brugt på forskning, forebyggelse og patientstøtte. Læs her om nogle af de flere end 300 projekter, som er sat i gang med støtte fra Knæk Cancer, og som er med til at gøre en forskel.
Læs mere om projekterne her

Det skriver andre medier om kræft
 

Du skal tale med lægen nu

(tv2.dk 21-10-2020)

Da sygeplejersken så på den nybagte mors røntgenbilleder, fik hun tårer i øjnene: Du skal tale med lægen nu, sagde hun. Efter Randi Lind Knudsen igennem flere måneder havde presset på og insisteret, blev hun henvist til en røntgenundersøgelse i marts 2020. Og det var kræft.
Læs den digitale fortælling

Kræftramte Margit overrasker ekskone

(TV2 Fyn 21-10-2020)

I anledning af Knæk Cancer følger TV2-regionerne kræftoverlevere, der uddeler buketter som tak til personer, der har hjulpet dem gennem deres sygdom. Her er det Margit, der giver blomster til sin ekskone Tine, der har været der for Margit gennem hele forløbet.
Se det rørende øjeblik

Lines odds for at overleve brystkræft

(Radio Loud 21-10-2020)

Line Andersen er 29 år og kæmper mod brystkræft. Hun har triple-negativ brystkræft, som er en særlig aggressiv form for brystkræft, og kræften har spredt sig til én lymfeknude, der er blevet opereret ud. Line Andersen vil gerne kende sine odds for overlevelse. Følg hende før og efter, at hun får et helt særligt svar hos lægen - nemlig om kræften har spredt sig til flere lymfeknuder eller ej.
Hør podcasten

Minuttet, der ændrede alt: - Ja, du har jo så kræft!

(tv2.dk 18-10-2020)

43.037 danskere får hvert år at vide, at de har kræft. Det er 851 på en uge. TV2.dk har i forbindelse med Knæ Cancer-ugen talt med 18 personer om den dag, de fik beskeden. Her kan du læse deres personlige fortællinger.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Tina får hjælp af en frivillig navigator: ’Birthe er en kæmpe støtte for mig’

Hjælp fra en frivillig navigator giver særligt sårbare patienter bedre trivsel i kræftforløbet. Siden 2015 har Navigatortilbuddet i Kræftens Bekæmpelse hjulpet mere end 500 kræftpatienter. En af dem er Tina Engholt Hansen
Læs mere om, hvilken konkret hjælp en frivillig navigator kan yde

Knæk Cancer 2020

Knæk Cancer-ugen er i fuld gang med indsamlinger og rørende historier. Fredag kl. 20 kan du på TV 2 se 'Vild med Dans Knæk Cancer', hvor tre helt almindelige og modige danskere skal danse for at samle ind til kræftsagen. Og lørdag kl. 19.45 sender TV 2 det store indsamlingsshow.
Se hvordan du kan støtte Knæk Cancer

Andreas’ Knæk Cancer indsamling løb løbsk

Målet var sat til 10.000 kroner på 6 måneder, men efter allerede 2 måneder havde den 16-årige Andreas Borup samlet 20.000 kroner ind til årets Knæk Cancer. Og han er ikke færdig endnu.
Læs mere her