Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Evaluatie: ‘Accountancy ervaart te veel afstand tot AFM’
De AFM zou een laagdrempelige voorziening moeten inrichten voor meldingen uit de accountancy. Ook zou de toezichthouder vaker kantoren kunnen bezoeken zonder directe aanleiding. Dit is een van de aanbevelingen uit een evaluatie van zowel AFM als DNB.
Lees verder »
Poll: bent u het eens met Marcel Pheijffer?
Hoogleraar Marcel Pheijffer heeft zijn lidmaatschap van de NBA opgezegd. Hij verwijt de beroepsorganisatie slecht bestuur, onzuivere verantwoording, gebrek aan openheid en integriteit. Accountancy Vanmorgen wil weten hoe de beroepsgroep daarover denkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Moss: je maandafsluiting in enkele minuten

Met Moss bespaar je tijd. En moeite. Het ‘all-in-one spend management platform’ sluit naadloos aan op bestaande boekhoudsystemen, zoals Exact, en automatiseert tijdrovende processen. Van bonnen digitaal uitlezen tot ze automatisch koppelen aan transacties: met Moss behaal je maar liefst 30% tijdwinst in de boekhouding.

Boek nu een vrijblijvende demo »
Groningse terrassen vrijgesteld van belasting vanwege lockdown
Horecaondernemers uit de gemeente Groningen hoeven tot 1 april van dit jaar geen precariobelasting te betalen. Dat maakte wethouder Benjamins woensdagmiddag bekend.
Lees verder »
RSM en Zuyd Hogeschool samen in lectoraat Future-proof Auditor
Accountantskantoor RSM participeert in het bijzonder lectoraat Future-proof Auditor van Zuyd Hogeschool. Dit lectoraat gaat onderzoeken hoe technologie kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van auditwerkzaamheden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis cursus: De ondernemer en de auto

Vrijwel al uw klanten hebben een auto, maar zijn uw klanten ook op de hoogte van de soms onverwachte fiscale gevolgen van deze auto? In deze gratis proefcursus van PE-Academy brengt mr. Heleen Elbert u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van autobelasting. Zodat u uw klanten kunt behoeden voor onverwachte valkuilen en risico’s.

Volg nu de gratis proefcursus »
Unicum: renteverhoging is ‘brekend nieuws’
De media hebben het bericht dat de Bank of England de basisrente met 0,15 procentpunt verhoogt donderdagmiddag als ‘breaking news’ wereldkundig gemaakt.
Lees verder »
Bedrijven rapporteren te weinig ‘betekenisvol’ over naleving corporate governance code
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code concludeert dat beursvennootschappen meer betekenisvol kunnen rapporteren over naleving van de Corporate Governance Code. Dat schrijft de commissie een rapport dat woensdag aan demissionair minister van Economische Zaken Stef Blok is overhandigd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale mediationtafel van start

Afgelopen zomer hebben het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), ACB Mediation, ADR register en Fiscount samen een manifest opgesteld: ‘Manifest in beweging – stappen in conflictbemiddeling’. Dit manifest moet alternatieve vormen van geschilbeslechting stimuleren, waaronder mediation.

Lees verder »
Werkloosheid met 2,7 procent historisch laag
De werkloosheid in Nederland is in november gedaald naar 2,7 procent. Dit is het laagste niveau sinds het begin van de meting in 2003. Door het sterke economische herstel is de vraag naar personeel erg groot.
Lees verder »
RJ wil hoofdstuk ‘Materiële vaste activa’ aanpassen
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) stelt voor om in hoofdstuk 212 ‘Materiële vaste activa’ verduidelijkingen aan te brengen met betrekking tot het onderscheiden van belangrijke bestanddelen van een actief en de verwerking van vervangingen daarvan en het onderkennen van afzonderlijke bestanddelen van vaste activa in combinatie met het vormen van een voorziening groot onderhoud. […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemersclubs redelijk positief over coalitieakkoord
Twee nieuwe commissarissen voor BDO
Hierom hoeft fiscale beleggingsinstelling geen dividendbelasting te betalen
OPLEIDINGEN
Materiële vaste activa
Extendum
31 december 2021
GoodHabitz
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
14 februari 2022
VACATURES
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Beginnend assistent-accountant samenstelafdeling
SMK Accountants
Enschede, Haaksbergen en Delden
Accountant AA (24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Gouda)
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN