ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-01-2020
Even voorstellen: Ajax- en PSV-target Roberto Alvarado

De winterse transferperiode is van start gegaan en dat betekent dat de transfercarrousel weer op volle toeren is gaan draaien. Het ene na het andere gerucht wordt de wereld in geslingerd. Ook Ajax en PSV worden aan nieuwe aanwinsten gelinkt. Beide clubs zouden geïnteresseerd zijn in Roberto Alvarado.


Lees verder
Manchester United: Hoe een voetbalbolwerk viel (1/2)

Noisy neighbours, riep Alex Ferguson kleinerend over Manchester City. Hoewel Manchester United altijd de grootste club van de stad zal blijven – het succes van de stadgenoot blijft stinken doordat het wordt betaald door een regime dat geloofsafvalligen ter dood veroordeelt – zijn de sportieve verhoudingen in de stad 180 graden gedraaid. Dinsdagavond werd op Old Trafford nog eens pijnlijk duidelijk hoe ver het is gekomen.

Lees verder
Manchester United: Hoe een topclub te doen herrijzen (2/2)

Supporters van de Red Devils moeten onderhand wanhopig zijn. De selectie is beneden peil, zowel de trainer als de technisch directeur lijkt ongeschikt en de eigenaars vinden alles best zolang het geld maar binnen blijft stromen. United is in 2020 hooguit nog een Engelse subtopper en dat is de club onwaardig. Hoe moet je herbouwen? Begin hier eens mee.

Lees verder
De voorgaande periodes van Ryan Babel in het shirt van Ajax

Ryan Babel lijkt binnenkort terug te keren bij Ajax. De Amsterdammers zijn met Galatasaray SK in gesprek over een tijdelijke overstap van de aanvaller. De Oranje-international kan voor de derde keer in zijn loopbaan aan de slag gaan bij de 34-voudig landskampioen.  

Lees verder
Liam Kelly staat voor vertrek: de grootste zomerse transferflops in de Eredivisie

Na een half seizoen gaat de Ierse middenvelder Liam Kelly de Eredivisie alweer verlaten. Kelly ondertekende in de zomer nog een contract bij Feyenoord, waar hij niet verder dan twee optredens kwam. Oxford United lijkt zijn nieuwe bestemming te gaan worden. Tijdens het FA Cup-duel met Hartlepool United zat hij bij de club uit de League One op de tribune.

Lees verder
Deze bekende namen zijn te vinden in het flopelftal van La Liga

Luuk de Jong zal deze week niet al te blij zijn geweest met een publicatie van het Spaanse medium MARCA. De spits van Sevilla is namelijk opgenomen in het flopelftal van de eerste seizoenshelft. Hij is echter niet de enige speler die nog niet weet te overtuigen.

Lees verder
Zo verging het Fedor Smolov na zijn vertrek bij Feyenoord

Feyenoord heeft naar verluidt geprobeerd om Fedor Smolov terug naar Rotterdam te halen. De Russische spits wordt in de Eredivisie vooral gezien als miskoop het uit het verleden. De afgelopen jaren liet hij zich echter veelvuldig zien in de Premjer Liga.

Lees verder
Hoe Atalanta ook in 2020 uit de startblokken wist te schieten

Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo is uitstekend begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. De verrassing van de Serie A begon de tweede seizoenshelft afgelopen maandag met een overtuigende overwinning op Parma. De jacht op een ticket voor de Champions League werd zodoende heropend.

Lees verder
Onder de loep: Romelu Lukaku

De op papier lastige uitwedstrijd met Napoli werd winnend afgesloten door Internazionale. De Milanezen mogen meer en meer gaan dromen van de titel, want in punten staan ze nog steeds gelijk met het al jaren ongenaakbare Juventus.

Lees verder
Hertha BSC - Schalke 04 FC01-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Borussia Dortmund - FC Union Berlin01-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund01-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC01-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Burnley FC - Arsenal FC01-02-2020
Voetbaltrips.com